Kitoje nuotraukoje matoma 15-os žmonių grupė šalia trobelių.

Ekspedicijoje dalyvavęs Brazilijos indėnų reikalų departamento atstovas teigia, kad tokių gyvenviečių skaičius auga. Dėl nelegalaus miškų kirtimo Peru gyvenančios gentys, vengiančios kontaktų su civilizacija, yra priverstos kraustytis į Braziliją. Tai gali sukelti susidūrimus, kadangi pasienio rajoną jau užėmusios kitos su išoriniu pasauliu nekontaktuojančios gentys, kuriose bendrai priskaičiuojama iki 500 žmonių.

Visame pasaulyje yra iki šimto genčių, nepalaikančių jokių kontaktų su išoriniu pasauliu, ir daugiau nei pusė jų gyvena Brazilijoje ir Peru. Šioms gentims gresia didžiulis pavojus dėl miškų kirtimo.

Pastaruoju metu tyrinėtojai vengia lankyti šias gentis, kad neužkrėstų jų ligomis, kurioms indėnai neturi imuniteto. Dažnai po tokių vizitų gentyse prasideda epidemijos.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją