Tai gali būti ilgiausias laikotarpis, per kurį žmonės gyveno izoliuoti vieni nuo kitų.

Tokius rezultatus gavo Genografijos projektas, kuris siekia nustatyti žmonių migraciją per jų DNR. Tyrimo detalės skelbiamos „American Journal of Human Genetics“ žurnale.

Naujausios išvados yra paremtos dabartinių Afrikos gyventojų mitochondrinės DNR analize. Ši DNR rūšis yra mitochondrijose saugoma genetinė informacija.

„Mes nežinome kiek laiko reikia hominidams, kad suskiltų į atskiras rūšis, tačiau jie buvo atskirti tikrai labai ilgai, – teigia dr. Spenceris Wellsas, Genografinio projekto direktorius. – Jie susijungė dėl populiacijos išsiplėtimo tik vėlyvajame akmens amžiuje.“

Tačiau kiti mokslininkai teigia, jog dar per anksti teigti, jog tai tikrasis žmonijos ankstyvosios istorijos Afrikoje paveikslas. Jie tvirtina, kad įmanomos ir kitokios įvykių versijos, patvirtinančios gautus duomenis.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją