Šunininkai nepatenkinti garbaus amžiaus moterimis per langus šeriančiomis kiemo katinus. Esą tos pačios moterys išlaužia lentas, kuriomis užkalti rūsių langai, kad katinai galėtų įlįsti į vidų pasišildyti.

Kačių mylėtojos pyksta ant vedžiojančių šunis kaimynų. Aurimas, pats auginantis šunį, teigė ne kartą girdėjęs grasinimų jo keturkojį nunuodyti.

„Ne kartą išlindusios pro langus šaukė, kad pripurkš nuodų aplink medį, prie kurio mes, šunininkai, susirenkame pasikalbėti, vedžiodami šunis. Tikiu, kad taip ir gali padaryti. Keli pažįstami jau skundėsi, kad jų šunys nugaišo užėdę primėtytos nuodų prifarširuotos mėsos“, - skundėsi pašnekovas.

Bijodamas, kad ko nors užnuodyto neparagautų jo keturkojis, Aurimas savo šunį stengiasi vesti toliau nuo namų.

Vakar išvedęs pavedžioti keturkojį Aurimas apstulbo – ties jų mėgstama pasivaikščiojimų vieta atsirado ženklas, draudžiantis vedžioti šunis. Jis įtarė, kad ženklo atsiradimą inicijavo katinų mylėtojai.

Tuštinasi šventoriuje

Klaipėdos savivaldybės Miesto tvarkymo skyriaus vyriausioji specialistė Aldona Vybernaitienė patvirtino, kad dabar mieste statomi ženklai, nurodantys, kur galima, o kur draudžiama vedžioti šunis.

Vaikščioti su keturkojais ženklai draus 36 miesto vietose – daugiausiai parkuose, skveruose, taip pat ir gyvenamuosiuose rajonuose, netoli kai kurių namų, ypač ten, kur yra vaikų žaidimų aikštelės.

Anot specialistės, nemažai ženklų bus pastatyta, atsižvelgiant į klaipėdiečių pageidavimus.

Daugiausiai šunis draudžiančių ženklų turėtų atsirasti „Ąžuolyno valdoje“.

Pasivaikščiojimų su šunimis vietų sumažės ir bendrovių „Laukininkų valda“, „Debreceno valda“, taip pat „Vitės valdos“ administruojamose teritorijose.

Šunis bus draudžiama vedžioti prie Švento Kazimiero ir Švento Juozapo Darbininko bažnyčių.

Pastarosios bažnyčios klebonas asmeniškai savivaldybės prašė pastatyti šunis draudžiantį vedžioti ženklą, nes dabar žmonės leidžia tuštintis savo keturkojams tiesiog šventoriuje.

Su šunimis bus uždrausta ateiti ir į visus Klaipėdos paplūdimius.

Nors kurį laiką prie šiaurinio molo Melnragėje buvo paliktas paplūdimio ruožas, kur leisdavo atsivesti keturkojus, žmonių pramintas šunų pliažu, dabar jo nebeliko.

Vedžiojimo vietų – mažiau

Nors sustačius apie 50 draudžiančių šunis vedžioti ženklų bus numatytos ir pasivaikščiojimų su keturkojais vietos, pastarųjų bus gerokai mažiau.

Šiemet bus pastatyta tik apie dešimt ženklų, žyminčių šunų vedžiojimo vietas. Daugiausiai ženklai bus pastatyti ten, kur šunų vedžiojimo vietos buvo jau anksčiau.

Tik keturi ženklai nurodys naujas šunų vedžiojimo vietas. Nors aikštelės bus specialiai skirtos vedžioti šunims, tik retoje jų bus įrenginių keturkojams padresiruoti.

Be to, dažnoje aikštelėje nebus dėžių šunų ekskrementams išmesti. Kai kur dėžės šunų išmatoms išmesti anksčiau stovėjo, bet buvo sulaužytos.