Ši idėja pirmą kartą pernai metais atsirado Sidnėjuje ir tada buvo išjungtos Sidnėjaus „Habour“ tilto bei Sidnėjaus operos šviesos. Šiais metais tai turėtų tapti pasaulinio mąsto įvykiu.

Kol kas 24 kiti pasaulio miestai sutiko išjungti dalį apšvietimo, pavyzdžiui, San Franciskas atjungs „Golden Gate“ tilto apšvietimą. Tai turėtų būti iš tiesų įspūdingas reginys.

Nežiūrint to, abejojama, ar idėja daro kokią nors įtaką energijos vartojimui. Buvo teigiama, kad Sidnėjuje energijos suvartojimas tą kartą buvo sumažėjęs dešimčia procentų, tačiau skeptikai teigia, jog iš tikrųjų skaičius buvo mažesnis – 6 procentai.

Tai prilygsta tik kelių automobilių nevažinėjimui per metus. Tiesa, ši idėja negalioja kitomis metų dienomis, todėl galėtume visi pasistengti prisidėti – juk blogiau tikrai nebus.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją