Dvėsena, kaip dabartinės hienos, mitęs dinozauras buvo aštuonių metrų aukščio. Jo galva buvo dengta šarvais, o stiprūs žandikauliai ir smulkūs aštrūs dantys buvo pritaikyti valgyti mėsą, bet ne medžioti.

Tačiau stambios ir aštrios kito gigantiško plėšrūno iltys parodo, jog šis gyvūnas puldavo kitus gyvus padarus ir mito tik šviežia mėsa, įsitikinę mokslininkai. Akivaizdu, kad savo dydžiu jis prilygo kitam senovės plėšrūnui – garsiajam tiranozaurui.

Dar viena įdomi rastojo dinozauro ypatybė – aštrūs kaulų išsikišimai aplink akis. Jie primena ragus ir greičiausiai buvo naudojami kaip ginklas siekiant įbauginti priešą ir kovoti su konkurentais.

Anksčiau tame pačiame Nigerijos rajone paleontologai aptiko smulkaus, žuvimi mitusio dinozauro skeletą. Tyrėjai daro išvadą, kad lygiai taip pat, kaip šiuolaikinėje savanoje greta sugyvena liūtai, gepardai ir hienos, prieš 110 mln. metų senovės ekosistemą sudarė įvairiausi dinozaurai.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją