Tai padėtų ateityje stabilizuoti anglies dvideginio koncentraciją atmosferoje, sakoma dokumente, kuris galutinai turėtų būti patvirtintas kiek vėliau penktadienį.

Pranešama, kad sunkiausia buvo pasiekti kompromisą su Kinijos atstovais, kurie reikalavo "sušvelninti" dokumento tekstą, kad siūlymai nestabdytų spartaus šalies ekonomikos augimo.

Tai bus jau trečia Jungtinių Tautų (JT) sudarytos komisijos ataskaita dėl klimato atšilimo šiais metais. Pirmojoje vasarį paskelbtoje ataskaitoje buvo rašoma, kad "labai tikėtina", jog visuotinį atšilimą sukėlė žmogaus veikla, o vidutinė temperatūra šį šimtmetį gali pakilti 1,8-4 laipsniais pagal Celsijų.

Antrajame, balandį priimtame, dokumente teigiama, kad klimato kaita jau dabar daro didelę įtaką gamtai, dėl jos ims sparčiai nykti kai kurios gyvūnų rūšys. Komisija taip pat perspėjo, kad atšilimas labai atsilieps žmonijai - dėl pasikeitusio klimato ir vandens trūkumo ypač nukentės Afrikos valstybės.

Šaltinis
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją