Apie tai buvo paskelbta ketvirtadienį, kai Rusijoje minima Kosmonautų diena - istorinio J. Gagarino skrydžio aplink Žemę, įvykusio 1961 m. balandžio 12 d., metinės.

Vos 68 minutes trukęs skrydis buvo labai svarbus įvykis Sovietų Sąjungai, kuri lenktyniavo aviacijos srityje su JAV. Tiesa, J. Gagarinui buvo lemta nugyventi trumpą gyvenimą, kuris vertinamas prieštaringai.

1968 m. kovo 27 d. pirmasis kosmonautas ir jo skrydžių instruktorius žuvo per eilinę treniruotę paslaptingomis aplinkybėmis netoli Maskvos sudužus lėktuvui. Po oficialaus tyrimo taip ir nepaaiškėjo, kas iš tiesų atsitiko ir kodėl.

Buvo pateikta versija, kad vyrai buvo girti ir nesuvaldė lėktuvo. Buvo iškeltos ir kitos teorijos, pavyzdžiui, kad J. Gagariną pagrobė ateiviai arba jis išgyveno po lėktuvo avarijos ir mirė psichiatrinėje ligoninėje 1990 m. Taip pat buvo teigiama, kad "nelaimingą atsitikimą" galėjo suorganizuoti tuometis Sovietų Sąjungos vadovas Leonidas Brežnevas.

Šaltinis
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją