Evoliucijos teoretikas dr. Oliveris Curry iš Londono ekonomikos mokyklos įsitikinęs, kad Žemėje iš žmonių palaipsniui išsivystys genetiškai tobulesnė ir žemo protinio išsivystymo klasės.

Pasak mokslininko, aukščiausią tašką žmonių rasė turėtų pasiekti 3000-aisiais, o vėliau dėl priklausomybės nuo technologijų įvyks pastebimas nuosmukis. Žmonės išrankiau rinksis seksualinius partnerius, taip sukeldami žmonijos skilimą į porūšius.

Genetiškai tobulesnės klasės palikuonys turėtų būti aukšti, liekni, puikios sveikatos, patrauklūs, intelektualūs ir kūrybiški – jie labai skirsis nuo žemo išsivystymo klasės, kuri evoliucionuos į bukas, bjaurios išvaizdos, drūtas, J. R. R. Tolkieno sukurtus goblinus primenančias būtybes.

Tačiau, pasak O.Curry, artimesnėje ateityje, per tūkstantmetį, žmonės taps dvimetriniais gigantais, o jų gyvenimo trukmė pailgės iki 120 metų. Jų fizinė išvaizda, reguliuojama sveikatos, jaunystės ir vaisingumo faktorių, pagerės – vyrai pasižymės simetriškais veido bruožais, atletišku kūno sudėjimu, kampuotesniais žandikauliais, žemesniu balso tembru ir didesniais lytiniais organais.

Moterys, mokslininko įsitikinimu, savo ruožtu pasižymės šviesesne, švelnesne, beplauke oda, didelėmis ryškiomis akimis, lygiais plaukais, dailiomis krūtimis ir taisyklingais bruožais. Dėl maišymosi tarpusavyje ištirps ir rasiniai skirtumai, evoliucionuodami į vienodos, šviesiai rusvos odos spalvos žmones.

Tačiau dr. O.Curry perspėja, kad per 10 tūkstantmečių žmonės vis dėlto sumokės genetinę kainą už nuolat augančią priklausomybę nuo technologijų. Išlepinti pačių įvairiausių įrenginių, kurie bus sukurti visiems poreikiams patenkinti, žmonės gali supanašėti į tingius naminius gyvūnus.

Tokie socialiniai įgūdžiai kaip gebėjimas bendrauti su kitais žmonėmis taip pat gali būti prarasti drauge su emocijomis, pavyzdžiui, meile, simpatija, pasitikėjimu ir pagarba. Žmonės turėtų nebepajėgti rūpintis kitais ar dirbti grupinį darbą.

Žmonės turėtų imti atrodyti fiziškai jaunuoliškesni. Jų smakras bus nebe taip išsišovęs, nes žmonėms reikės mažiau kramtyti apdorotą maistą. Be kita ko, dėl per didelio pasitikėjimo medicina gali kilti sveikatos problemų, kurių rezultatas bus susilpnėjusi imuninė sistema. Kelio užkirtimas mirčiai taip pat padės išsaugoti genetinius defektus, sukeliančius vėžinius susirgimus.

Dar tolimesnėje ateityje seksualinė selekcija palaipsniui sukurs vis ryškesnę genetinę nelygybę, įsitikinęs mokslininkas. Logiška pasekmė – du porūšiai: „elegantiškasis“ ir „tvirtasis“, panašūs į H. G. Wellso 1895 metų romane „Laiko mašina“ aprašytus personažus Eloi ir Morlocksą.

„Viena vertus, mokslas ir technologija yra pajėgūs per artimiausią tūkstantmetį žmonijai sukurti idealią gyvenamąją vietą, tačiau dar tolesnių tūkstantmečių eigoje išlieka monumentalių genetinių „pagirių“ tikimybė, kilsianti dėl pernelyg didelio pasitikėjimo technologija, kuris sumažins natūralų gebėjimą priešintis ligoms ar mūsų išvystytą sugebėjimą bendrauti tarpusavyje“, – niūrokai ateitį piešė dr. O. Curry.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją