Apskritai birželį debesuotumas būna didesnis, dažniau palyja, tad panašu, kad ir šiais metais bus panašiai.

Tačiau lietuvių taip mėgstamų karštesnių orų įsiveržimų, kuomet oras įkaista iki 25 ir daugiau laipsnių taip pat bus, tačiau tokia temperatūra ilgai neužsilaikys.

Pirmomis mėnesio dienomis šalyje bus gaiviau ir drėgniau, pūs gūsingas vėjas. Pirmąjį vasaros savaitgalį bus truputį šilčiau, tačiau ilgai saulėtu dangumi mėgautis neleis debesys.

Ateinančią savaitę jau galima tikėtis ir karštesnių orų, tačiau karštį, tikėtina, jau savaitei baigiantis gali nugesinti lietus, tada vėl įsivyraus gaiva. Panašus scenarijus vyraus iki pat Joninių: jausimės lyg amerikietiškuose kalneliuose: vos šiluma įsibėgės, ją greitai keis gaivesni orai.

Tad panašu, kad patenkinti bus visi: ir tie, kurie mėgsta šilumą, ir tie, kuriems patinka gaiva. Permainos bus dažnos, bet, ko gero, mes pamažu jau prie to priprantame.

Bene aktualiausias klausimas kiekvieno galvoje kirba dėl Joninių. Praėjusiais metais daugelį nustebino bene karščiausios Joninės per labai ilgą laiką. Ar taip bus ir šiemet?

Kol kas pasakyti dar ankstoka. Šiuo metu modelis rodo, jog apie Jonines vyraus lietingi orai, tačiau tikslesnę prognozę reikia sekti šiai datai artėjant.

Tačiau remiantis ilgalaikiu stebėjimu galima teigti, kad greičiausiai tuo metu lis nei bus labai karšta. Tačiau, kaip matome, gali pasitaikyti ir išimčių.

Kalbant apie likusią vasarą, ji gali būti ganėtinai įdomi. Prognozuojama, kad pietryčių Europoje šią vasarą bus ypač karšta, tad sausesni ir karštesni orai iš ten ne kartą gali plūstelėti ir iki mūsų.

Šią savaitę nudžiugins šeštadienis

Ketvirtadienį, pirmąją vasaros dieną, šalyje vyraus gaivūs orai, daug kur palis. Ir toliau pūs smarkokas vakarų, šiaurės vakarų vėjas. Vilniuje ir Kaune nakties ir ryto dangus bus niūrus, numatomi krituliai. Temperatūra svyruos tarp 12–14 laipsnių. Įdienojus debesys retės, tačiau dar palis, oras šils iki 17 laipsnių. Šiauliuose, pirmoje paros pusėje, nuvilnis lietus. Tuo metu bus apie 9–11 laipsnių šilumos. Dieną vyraus nedidelis debesuotumas, protarpiais palis. Temperatūra sieks 15 laipsnių. Pajūryje nakties ir ryto valandomis dangumi plauks debesys, lis. Termometrai fiksuos 12–13 laipsnių. Įdienojus numatomi pragiedruliai, temperatūra kils iki 14 laipsnių.

Penktadienį danguje situacija nesikeis, o štai termometrų stulpeliai fiksuos kiek didesnę šilumą. Pūs gūsingas vakarinių krypčių vėjas. Vilniaus ir Kauno apylinkėse bus debesuota, protarpiais trumpai palis. Naktį ir ryte Vilniuje bus apie 7–10, Kaune apie 10–12 laipsnių šilumos. Įdienojus oras šils iki 17–18 laipsnių. Šiauliuose pirmoji paros pusė, tikėtina, bus giedra. Nakties metu vyraus 7, ryte 9–11 laipsnių šiluma. Dieną nedideli debesys gali atnešti lietaus, bus apie 17 laipsnių šilumos. Pajūryje vyraus nepastovus debesuotumas. Naktį ir ryte termometrai rodys 11–13, dieną 15 laipsnių šilumos.

Šeštadienis pradžiugins saulėtais orais, temperatūra keisis mažai. Numatomas vidutinio stiprumo šiaurės vakarų vėjas. Vilniuje ir Kaune vyraus giedras dangus. Pirmoje paros pusėje bus apie 7–10, dieną apie 17–18 laipsnių šilumos. Šiauliuose taip pat vyraus gražūs orai. Nakties ir ryto metu temperatūra sieks 5–9, dieną 16 laipsnių šilumos. Pajūryje dangumi plauks debesys, lietaus nenumatoma. Naktį ir ryte vyraus 10–12, įdienojus 15–16 laipsnių šiluma.

Sekmadienį danguje sukiosis daugiau debesų, daug kur palis, ypač po pietų. Suksis gūsingas pietinių krypčių vėjas. Vilniaus ir Kauno apylinkėse numatomas permainingas debesuotumas, gausesni krituliai galimi vakarėjant. Naktį ir ryte termometrai fiksuos 8–10, įdienojus 20 laipsnių šilumos. Šiauliuose bus debesuota, protarpiais ir saulė pasirodys. Naktį ir ryte bus apie 9–12 laipsnių šilumos. Dienos metu temperatūra kils iki 19 laipsnių. Pajūryje vyraus permainingas debesuotumas. Pirmoje paros pusėje numatoma 12–13, įdienojus 17 laipsnių šiluma. Po pietų prognozuojamas lietus.

Remiantis www.gismeteo.lt orų prognozėmis , pirmadienį šalyje nuvilnis gausus lietus, numatoma perkūnija, o temperatūra kils dar aukščiau. Antradienį orai bus kur kas saulėtesni ir šiltesni – temperatūra dieną svyruos apie 19–23 laipsnius.