Ilgajam savaitgaliui yra dvi žinios: pirmoji – jis prasidės pasakiškais orais. Mėgstantys karštį džiaugsis 30 laipsnių temperatūra. Antroji žinia – sekmadienį viskas pasibaigs, nes į šalį plūstels lietus.

Trečiadienį pirmoji paros pusė bus apniukusi, vakariniuose rajonuose numatomas lietus. Įdienojus daugelyje rajonų dangus išsigiedrins. Numatomas gaivus šiaurės vakarų vėjas. Vilniuje ir Kaune, nakties ir ryto metu, bus debesuota. Temperatūra svyruos tarp 16–19 laipsnių.

Dieną kaitins saulė, oras sušils iki 23–25 laipsnių. Šiauliuose pirmoji paros pusė bus apsiniaukusi ir lietinga. Termometrai fiksuos 15–16 laipsnių. Įdienojus debesys sklaidysis, bus apie 22–23 laipsnius šilumos. Pajūryje vyraus giedras dangus. Naktį ir ryte temperatūra sieks 15–16, dieną 18–20 laipsnių.

Ketvirtadienį pasisuks silpnas pietų vėjas, visoje šalyje bus tvanku ir saulėta. Vilniaus ir Kauno apylinkėse, naktį ir ryte, bus apie 15–20, dieną apie 25–27 laipsnius karščio. Visą parą vyraus giedras dangus. Šiauliuose protarpiais pasirodys nedideli debesys. Pirmoje paros pusėje temperatūra sieks 14–19 laipsnių. Dienos metu oras šils iki 25–26 laipsnių. Pajūryje numatomi sausi ir saulėti orai. Naktį ir ryte termometrai fiksuos 15–18 laipsnių. Dieną bus apie 20–22 laipsnius šilumos.

Penktadienį užgrius dar didesnis karštis. Šalyje temperatūra pasieks 30 laipsnių. Pūs ramus pietų krypties vėjas. Vilniuje ir Kaune bus giedra. Naktį ir ryte temperatūra sieks 16–23 laipsnius. Dienos metu termometrų stulpeliai pakils iki 28–30 laipsnių. Šiauliuose, pirmoje paros pusėje, numatoma 17–21 laipsnių temperatūra. Įdienojus kaitins saulė, bus apie 27–29 laipsnius karščio. Pajūryje taip pat bus galima mėgautis karštais ir saulėtais orais. Nakties ir ryto metu čia bus apie 18–20 laipsnių šilumos. Dieną temperatūra pakils iki 25 laipsnių.

Remiantis www.gismeteo.lt orų prognozėmis, karštų orų mėgėjai džiūgaus ir savaitgalį. Tuo metu temperatūra persiris ir per 30 laipsnių. Tačiau sekmadienio vakare šiam karščiui galą padarys lietus ir perkūnija.