„Ekskomisarų biuro“, kuriame ir dirbo E. Anupraitis, generalinis direktorius Arvydas Januška sakė esantis šokiruotas darbuotojo elgesiu.

Policijos duomenimis, E. Anupraitis turėjo ginklą savigynai ir leidimą jam, tačiau, kaip pasakoja „Ekskomisarų biuro" vadovas, įmonėje dirbančiam vyrui darbe ginklo nereikėjo, nes darbas susijęs su viešosios tvarkos sauga.

„Praėjusių metų spalio mėnesį policija E. Anupraičiui yra išdavusi apsaugos darbuotojo pažymėjimą, kuris suteikia teisę dirbti apsaugos darbuotoju. Priėmimo dokumentuose jis buvo nurodęs, kad turi leidimą ir ginklą savigynai“, – aiškino A. Januška.

E. Anupraitis dirbo komandoje, ne individualiai, nuolatos prižiūrimas pamainos vadovo.

„Kolegos, su kuriais jis dirbo – kiek to darbo buvo, viso labo kelios pamainos – nieko išskirtinio jo elgesyje nepastebėjo. Jis nebuvo labai kalbus, daug atviraujantis, bet kolegos labai nustebę, ištikti šoko, kad taip galėjo nutikti, taip žmogus galėjo pasielgti“, – sakė A. Januška.

„Ekskomisarų biuro“ generalinis direktorius sakė negalintis nurodyti, kuo E. Anupraitis motyvavo siekį įsidarbinti jo atstovaujamoje įmonėje.

„Kreipėsi dėl darbo, turėjome laisvų darbo vietų, todėl jis buvo priimtas“, – kaip vyko įdarbinimo procesas, dėstė pašnekovas.

Jo teigimu, kolegos neminėjo, kad E. Anupraičio atveju būtų buvusios kokios išskirtinės įsidarbinimo aplinkybės.

A. Januškos teigimu, nėra žinių, kad anksčiau vaikinas būtų dirbęs apsaugos darbuotoju – jis nurodė, kad tai bus pirmoji jo darbovietė Lietuvoje. Ką veikė užsienyje, E. Anupraitis neatviravo.

„Policija atlieka patikrinimus, ar asmuo atitinka reikalavimus, keliamus apsaugos darbuotojui. Jis policijai turėjo pateikti ir medicininę pažymą, nes tik tokiu atveju policija išduoda apsaugos darbuotojo pažymėjimą“, – paklaustas apie psichologinę įtariamojo būklę, aiškino pašnekovas.

E. Anupraitis saugos tarnyboje dirbo pilnu etatu, pamainomis. Ar jis prašėsi papildomų budėjimų, informacijos A. Januška neturi.

„Jis neturėjo jokių drausminių nuobaudų, nebuvo įspėjęs dėl išėjimo iš darbo. Šokiruoti esame“, – aiškino A. Januška.

Seniūno pavaduotoja: tėvas pasakojo apie sūnų, kad gerai mokėsi

Ringaudų seniūnijos seniūno pavaduotoja Rasa Šilienė, vykdanti seniūno funkcijas, DELFI pasakojo, kad E. Anupraičio šeima Gaižėnų kaime gyveno jau kelis dešimtmečius. Įtariamasis šeimos nužudymu turi dar dvi seseris, kurių vieną gyvena Jungtinėje Karalystėje, kita gyvena ir mokosi Kaune.

„Teko bendrauti, jai tai tikrai didelis išgyvenimas“, - sako R. Šilienė, kuri bendravo su viena iš E. Anupraičio seserų.

„Siūlome jai visapusišką pagalbą ir dėl laidotuvių organizavimo, ir dėl teismo ekspertizės. Žinote, jaunas žmogus likęs. Ieškome giminaičių, kaip pagelbėti, kad neliktų viena“, - sakė seniūnės pareigas einanti pašnekovė.

26-erių metų E. Anupraitis įtariamas Gaižėnų kaime nužudęs savo šeimos narius: tėvą Gintarą, mamą – Andželą, močiutę Genovaitę ir tėvo brolį, kuris buvo neįgalus. Įtariamojo senelis buvo rastas su šautine žaizda kojoje.

R. Šilienė sako asmeniškai Egidijaus nepažinojusi, bet, pasak jos, įtariamojo tėvas Gintaras atėjęs pasakodavo apie sūnų, kad gerai mokėsi: Kauno „Saulės“ gimnazijoje, vėliau studijavo Jungtinėje Karalystėje Liverpulio universitete.

Paklausta, ar E. Anupraitis buvo baigęs studijas, R. Šilienė teigia, kad, jos duomenimis, studijos turėjo būti baigtos. Kodėl tuomet E. Anupraitis dirbo apsaugininku, nors studijavo chemiją ir nanotechnologijas?

„Sakė, kad nerado darbo. Žinote, gal grįžo, reikėjo pinigėlių. Vis tiek šeima gyvena gana vidutiniškai, tai gal grįžo, nes gavo tokį pasiūlymą. Nežinau, kokių idėjų turėjo. Gal laikinas darbas buvo, gal lengviausias pasirinkimas. Jei vaikinas gabus, gal kažką planavo“, - pasakojo R. Šilienė.

„Saulės" gimnazijos direktorė Sonata Drazdavičienė DELFI sakė, kad E. Anupraitis mokėsi itin gerai: mokyklą baigė su pagyrimu, keturi valstybiniai egzaminai išlaikyti įvertinimu 80 proc. ir daugiau.

Įtariamas 4 žmonių nužudymu

DELFI primena, kad Gaižėnų kaime pirmadienio vakarą rasti net keturių žmonių lavonai su šautinėmis žaizdomis. Įtarimų šešėlis krito ant vieno iš nužudytųjų sūnaus – E. Anupraičio.

Tai iki šiol pareigūnams nežinomas, nė karto neteistas ir psichinėmis problemomis nesiskundęs jaunas vyras, dirbęs apsaugininku. Vyras nebuvo žinomas ir medikams – dėl jokių psichinių ligų jis nebuvo gydomas.

Pirmadienį 17.45 val. gautas pranešimas, kad Kauno r. Gaižėnų kaime rasti keturių žmonių kūnai su šautinėmis žaizdomis: vyro (gimusio 1967 m.), jo žmonos (gimusios 1968 m.), jo mamos (gimusios 1942 m.), jo brolio (gimusio 1979 m.). Įvykio vietoje rastas sužalotas senelis (gimęs 1936 m.), vyras ištiktas šoko, išvežtas į ligoninę.

Lietuvos policija pranešė, kad apžiūrėjus namus viename užrakintame seife rasti du ginklai, kitas seifas rastas atidarytas ir tuščias.

Apie nusikaltimą pareigūnams pranešė nužudytųjų artimieji – jie kelias dienas negalėjo susisiekti su artimaisiais ir nusprendė nuvykti jų aplankyti.

DELFI žiniomis, nusikaltimas galėjo būti įvykdytas šeštadienio vakarą.

Turinčius bet kokios informacijos apie šį įvykį, mačiusius įtartiną asmenį (-is) Gaižėnų kaime ar jo apylinkėse, policija prašo kuo skubiau informuoti pareigūnus bendruoju pagalbos tel. 112.