Vilnietis Eduardas Jakubynas pasakojo į stovyklą, kuri veikia jau dešimtmetį, su broliu ir bičiuliais keliavęs jau šeštą kartą. Per ankstesnes keliones buvo pavykę sužvejoti 25 kg otą, bet tuomet žvejai labiau dairėsi menkių, o dabar – būtent otų. Šį kartą kibo dar didesnės žuvys: vienas otas svėrė 27 kg, kitas – 33 kg.

Tačiau E. Jakubyno laimikis pranoko visus – gegužės 1-ąją ant jo meškerės užkibo 102,5 kg sverianti 202 cm ilgio žuvis. „Anksčiau nieko panašaus neteko sugauti“, – DELFI sakė žvejys. Jis spėjo, kad sėkmę lėmė per ankstesnes keliones įgyta patirtis.

Kartu žvejojusio vilniečio brolio Tado Jakubyno manymu, tai yra Lietuvos rekordas, sužvejojant otą su meškere. Tačiau E. Jakubynas teigė nesieksiantis pakliūti į rekordų knygą, nes rekordui užfiksuoti reikia tam tikros procedūros, o jos esą nebuvo laikytasi. Rekordinis otas buvo supjaustytas, užšaldytas ir atkeliavo į Lietuvą.

Eduardas Jakubynas su rekordiniu otu
Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (14)