Maža to, ji parsivedė ir jaunikį – taurųjį elnią. Virvė, kuria buvo pririšta telyčia, buvo įsipainiojusi elniui į ragus.

Prie gyvūnų pradėjus artintis R.Masioniui, išsigandęs elnias telyčią pradėjo tempti atgal į laukus. Delsti nebuvo galima, nes į didesnį mišką nuklydę gyvūnai galėjo žūti abu, rašo „Lietuvos rytas“.

Buvo nuspręsta nušauti taurųjį elnią, nes nuotolinio migdymo šautuvą turi tik Kauno zoologijos sodas. Tik tokiu būdu buvo galima išgelbėti telyčią.

Ministerija skubiai išdavė Veisiejų medžiotojams licenciją sumedžioti elnią, nes būrelis tokio leidimo neturėjo.

Šiuos gyvūnus dabar draudžiama medžioti, nes paskutinę rugpjūčio dekadą prasidėjo ir iki spalio pradžios tęsis jų ruja. Kaip tyčia tuo metu rujojo ir elnią „sugundžiusi“ ūkininko telyčia.

„Per 45 darbo metus nebuvau girdėjęs, kad elnias susigundytų telyčia. Tai tikrai išskirtinis atvejis. Šiaip jau maža tikimybė, kad telyčia savo kvapais priviliojo elnią, nes visiškai negiminingi gyvūnai ir rujodami reaguoja į kitokius kvapus. Todėl ir palikuonių negali susilaukti net dirbtinai apvaisinus“, – sako Aplinkos ministerijos biologinės įvairovės skyriaus vedėjas Selemonas Paltanavičius.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją