Menininkė ir gyvūnų teisių aktyvistė Alice Newstead įsivėrė į savo menčių odą didžiulius, rykliams gaudyti naudojamus kablius ir prilaikoma už kojų diržais pakibo ore.

Taip ji 15 minučių kybojo judriame Paryžiaus bulvare kosmetika prekiaujančios parduotuvės "Lush Cosmetics" vitrinoje, o pro jos įsitempusią odą varvėjo kraujas.

Ši akcija yra susijusi su gyvūnų apsaugos "Sea Shepherd" organizacija, kuri siekia, kad būtų uždraustas ryklių gaudymas.

Kasmet komercinės ir sportinės žūklės mėgėjai sugauna apie 100 milijonų ryklių, ir kelių rūšių populiacijos per praėjusį dešimtmetį sumažėjo daugiau kaip 80 procentų, nurodė Tarptautinis gyvūnų apsaugos fondas ( International Fund for Animal Welfare, IFAW).

Dėl jų mėsos, pelekų, kremzlių ir riebalų populiarumo, trečdaliui visų jūrų ryklių, tarp jų didžiajam baltajam ir kūjarykliui, gresia išnykimas, nurodo praėjusią savaitę paskelbta išsami gamtosaugininkų apžvalga.

Ryklių populiacijos sumažėjimas stipriai pažeidė mažiausiai dvi jūros pakrančių ekologines sistemas, perspėja biologai.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją