Atšalus orams į specialią gaudyklę miško gražuolius pavyko privilioti padėjus kvapnaus šieno. Susigundžiusiuosius siūlomu skanėstu urėdijos darbuotojai suskubo paleisti gyventi į Naujamiesčio girininkijos miškus. Sugauti danieliai prisijungs prie 16 laisvėje jau gyvenančių gentainių. Nepanorusieji šieno turės laukti kitos miškininkų malonės.

Danieliai – grakštūs elninių šeimos žinduoliai. Pirmuosius danielius didikai į Lietuvą atvežė dar XVI–XVII amžiuje. 1981 metais Krekenavos girininkijoje pastačius aptvarą, buvo atvežta 15 muflonų ir 15 danielių. Dabar Panevėžio urėdijos miškuose laisvėje gyvenantys danieliai yra būtent šios bandos palikuoniai.

Atnaujintame Krekenavos girininkijos aptvare šiuo metu gyvena apie 80 danielių. Miško gražuoliai brandos sulaukia 8–9 gyvenimo metais. Jie ištveria šaltas žiemas ir yra prisitaikę gyventi Lietuvoje. Panevėžio rajone daugiausia šių grakščiaragių gyvena Pašilių miške – apie 150.

Norintiesiems pasigrožėti aptvare besiganančiais danieliais ir muflonais šalia Krekenavos girininkijos prieš kelerius metus įrengtas stebėjimo bokštelis. Tačiau prižiūrėtojų nesibaiminantys žvėrys per tiek laiko taip ir neįpranta prie atvažiavusių smalsuolių iš miesto, todėl norint juos pastebėti, reikia nemažai laiko, kantrybės, atidumo.