Kasacinį skundą teismui įteikę prokurorai siekė, kad už prieš 14-16 metų padarytus labai sunkius nusikaltimus G. Skobui būtų skirta reali laisvės atėmimo bausmė. Pasak jų, žemesnių instancijų
nepagrįstai G. Skobo atžvilgiu taikė patraukimo baudžiamojon atsakomybėn senatį, nes jis buvo kaltinamas pasikėsinimu nužudyti du asmenis sunkinančiomis aplinkybėmis bei vieno asmens nužudymu.

Anksčiau Generalinė prokuratūra G. Skobą siūlė nuteisti 11 metų ir 6 mėnesiams nelaisvės.

10 turtingiausių šalies verslininkų ratui priklausęs G. Skobas buvo siejamas su pasikėsinimu į kauniečius Vidmantą Urniką ir gaujos nario Dariaus Steponavičiaus nužudymu. D.Steponavičius buvo nušautas 1992 metais Kaune, o V. Urnikas tik atsitiktinai nenukentėjo.

Baudžiamojoje byloje teismas buvo nustatęs, kad Kauno „daktarų“ grupuotei priskiriami Arikas Pastuškovas, G. Skobas, Ramūnas Kuzminas, pravarde Ramaškė, ir V. Urnikas, pravarde Vidma, 1991 metų pavasarį organizavo ginkluotą banditų gaują. Į jos veiklą buvo įtraukti devyni Kauno nusikalstamame pasaulyje gerai žinomi asmenys.

Gaujai priskiriama apie 10 žiaurių nužudymų, kuriuos prieš kelerius metus atskleidė Policijos departamentas. Nusikaltėliai buvo teisiami dėl banditizmo, tyčinių nužudymų ir pasikėsinimų nužudyti sunkinančiomis aplinkybėmis, šaudmenų ir sprogmenų laikymo.

Bylą išnagrinėjęs Vilniaus apygardos teismas gaujos nariams skyrė griežtas bausmes. Vienas „daktarų“ veteranas Arikas Pastuškovas nuteistas 11 metų ir 6 mėnesiams, Artūras Balnanosis -12, R.Grigonis - 8, Dinaras Užkuraitis - 8 metams, Algirdas Terleckas - 150 MGL bauda.

Nuosprendį buvo apskundę ir A. Pastuškovas, D. Užkuraitis ir R. Grigonis, tačiau Aukščiausiasis Teismas jų kasacinius skundus atmetė.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją