„Jau pirminiame etape – apskaičiuojant ūkininko apmokestinamąsias pajamas – neaišku, kokius leidžiamus atskaitymus galima atimti iš pajamų. Jeigu į apmokestinamąsias pajamas ūkininkas negalės įtraukti pastoviųjų išlaidų (darbo užmokesčio, nusidėvėjimo, eksploatacijos ir kt.), tai pajamos tampa dirbtinai padidintos ir neatsispindi realiai patirtos išlaidos“, – skelbiama Žemės ūkio rūmų (ŽŪR) pranešime.

Pasak ŽŪR, susidaro daugybė ir kitų neaiškumų, kuriuos būtina išspręsti, išsiaiškinti ir pagrįsti, kad skubotai priimti sprendimai nepadarytų žalos. Todėl ŽŪR sausio 15 d. keipėsi raštu į Seimo pirmininką, ministrą pirmininką, žemės ūkio ir finansų ministrus, Seimo Kaimo reikalų komiteto pirmininką prašydami inicijuoti visų įstatymų, liečiančių žemės ūkio veikla besiverčiančių asmenų apmokestinimą, nuostatų įsigaliojimo pristabdymą iki šių metų liepos 1 d. Tai pat rašte prašoma už pasitaikiusias klaidas iki 2011 metų netaikyti sankcijų.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją