Po parodą vaikštančią šalies vadovę apipuolė gaminių pardavėjai ir gamintojai – šie pasakojo apie produktus ir siūlė jų ragauti. Parodoje šalies vadovei teko ir vertėjos vaidmuo – ji gautą informaciją vertė ją lydėjusiems aukštiems pareigūnams - eurokomisarui, atsakingam už žemės ūkį ir kaimo plėtrą Dacianui Cioloş, Baltarusijos premjerui Sergejui Sidorskiui ir kitiems svečiams.

Iš gėrimų šalies vadovė ragavo tik midaus, o štai alų ir vyną tik uostė. D. Grybauskaitė tvirtino, kad jai patiko biržietiško alaus kvapas.
„Daugiau nedrįsau – tik uosčiau, nes tiek daug buvo siūloma ir taip gražiai visi atrodė, o kvapas toks geras – jei viską ragaučiau, kažin ar galėčiau su jumis dabar šnekėti“, - klausiama, ar ragavo daugiau gėrimų, žurnalistams sakė D. Grybauskaitė.

Prezidentė rekomendavo valgyti tai, ką patys sugebame pasigaminti.

„Gaminiai labai geri, viskas tikrai skanu, džiaugiuosi ir didžiuojuosi, kad Lietuva turi tiek gražių, skanių ir sveikų produktų. Labai džiaugiuosi, kad turime šeimos verslą, kurie didžiuojasi tuo, ką turi pagaminti, kad turime ūkius, kurie gali pardavinėti tiesiogiai žmogui – net nereikia parduotuvių“, - teigė D. Grybauskaitė. Ji pasidžiaugė, kad Lietuvos žemės ūkis keitėsi, tapo arčiau žmogaus – taip žmogus gauna sveikesnį produktą.

Parodoje prezidentė dovanų gavo elegantiškas pirštinaites.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją