„Taip yra daroma ir kitose šalyse, tam tikrų nedidelių mokesčių įvedimas arba apmokėjimo už lankymąsi ligoninėje, poliklinikoje įvedimas skatina ir pacientus elgtis racionaliau bei apdairiau, skatina suprasti, kad sveikatos apsaugos paslaugos nėra nemokamos", – ketvirtadienį Žinių radijo laidoje „Pozicija" kalbėjo premjeras.

Jo teigimu, panašūs mokesčiai jau egzistuoja kaimyninėse Latvijoje ir Estijoje.

Siūlymą įvesti papildomą mokestį palaiko ir sveikatos apsaugos ministras Algis Čaplikas.

Šios Vyriausybės programoje rašoma, kad siekiant iš sveikatos apsaugos sistemos išgyvendinti korupciją ir nelegalius mokėjimus, „nustatysime oficialias priemokas už sveikatos priežiūros paslaugas, dalį šių lėšų skirdami medikų darbo užmokesčiui didinti".

Seimo Sveikatos reikalų komiteto posėdyje siūlyta, kad papildomas mokestis, pavyzdžiui, už recepto išrašymą ar gydymąsi ligoninėje būtų „nedidelis“ – 1-7 Lt.

Lietuvos gydymo įstaigų asociacijos viceprezidento Edmundo Baltakio duomenimis, kas trečias pacientas į polikliniką ateina ne gydytis, o pasižmonėti.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją