Bažnyčia taip pat priešinasi embrionų užšaldymui, argumentuodama, kad taip jie potencialiai gali būti pažeisti ar manipuliuojama jais, ir kad tai kelia kitą problemą, ką daryti su neimplantuotais embrionais, kurių vien JAV yra apie 400 tūkstančių.

Vatikano auditorija nėra vien tik Romos katalikai, bet taip pat nekatalikai gydytojai, mokslininkai, medicinos tyrėjai ir įstatymų leidėjai, kurie galėtų reguliuoti kamieninių ląstelių tyrinėjimą bei kitų nesenų biomedicinos technologijų pasiekimų taikymą.

Ekspertai teigia, kad Vatikano dokumente mažai naujo, bet jis gali nustebinti daugumą katalikų, kurie nieko nežinojo apie Bažnyčios dirbtinio apvaisinimo draudimą.

Josephine Johnston, Hastings centro - nepriklausomo bioetikos tyrimų instituto akademikė teigė: „Susituokusiai porai, kuri nori dirbtinio apvaisinimo, Vatikano mintis, kad dirbtiniame apvaisinime nėra meilės ir įsipareigojimo, yra labai keista, kadangi porai tai yra apgalvotas aktas, atliktas šaltoje dienos šviesoje, lydimas daugybės apmąstymų ir siekių. Mintis, kad nėra santuokinės meilės, atrodo labai keista“.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją