Tarptautinė 21 eksperto komanda, remdamasi tyrimo išvadomis, pasaulinėje konferencijoje ketvirtadienį rekomenduos iki minimumo sumažinti alkoholinių gėrimų ir raudonos mėsos, tokios kaip jautiena, kiauliena ir aviena, vartojimą, kad būtų sumažinta rizika susirgti vėžiu.

Pranešime taip pat bus paminėta, kad milijonai žmonių, kurie yra nutukę, rizikuoja susirgti vėžiu taip pat kaip rūkaliai.

Rūkymas vis dar laikomas dažniausiai vėžį sukeliančiu faktoriumi – dėl jo nukenčia trečdalis iš 300 tūkst. žmonių, kasmet susergančių vėžiu Jungtinėje Karalystėje.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją