„Burleskos karalienė“, kaip ji pati mėgsta save vadinti, galima sakyti, faktiškai nieko nedaro, rašo Fashiontime.ru. Taip, ją vadina ir modeliu, ir puikia striptizo šokėja, ir šou autore, bet pagrindinė jos užduotis – būti dizainerių mūza ir aplinkinių žavėjimosi bei pavydo objektu.

2002 metų gruodį Dita pozavo žurnalui „Playboy“: nuo to laiko ji išsaugojo taip publikai patikusį paslaptingos ryškios brunetės įvaizdį, dėl kurio ją ėmė atpažinti ne tik tie, kurie nuolat sukiojasi mados užkulisiuose. Bet jau iki tol ji nuolat pasirodydavo šimtuose įvairiausių renginių kaip viešnia ir „gyva atrakcija“.

Dita rengė striptizo šou „Victoria‘s Secret“, „Agent Provocateur“ ir „Trashy Lingerie“, suteikė ypatingo žavesio ir net kičo atspalvio mados namų „DSquared“, „Louis Vuitton“, „Garrard“ ir „Christian Louboutin“ pasirodymams, su malonumu pozavo savo mėgstamiems Johnui Galliano, Rolandui Mouret, Marcui Jacobsui ir „Moschino“.

Ir dizaineriai savo ruožtu, be įspūdingo honoraro, nuolat dovanoja Ditai savo kūrinius. Jeanas Paulas Gaultier teikia jai vakarines suknias, iš „Loubutin“ mados namų dievaitė gauna dešimtis porų geriausių batelių, o iš „Louis Vuitton“ – rankinių ir dėžučių skrybėlėms.

Apie Ditos Von Teese drabužinę sklando gausybė legendų: tokių brangenybių savininke veikiausiai norėtų būti bet kuri moteris. Plunksnų boa, brangakmeniais inkrustuotos vakarinės pirštinaitės, nėrinių ir kristalų korsetai čia draugiškai sugyvena su šimtais suknių, begalybe vakarinių rankinių, eilėmis batelių ir kalnais papuošalų. Kalbama, kad Dita pasižymi nepriekaištinga dizainerio uosle, moka parinkti pačius geriausius daiktus ir juos suderinti, taip pat sukuria nepakartojamus interjerus visur, kur tik gyvena.

Vargu ar atsirastų kitas toks žmogus, kuris per gyvenimą keliautų taip lengvai, kaip Dita. Jos poelgiai neprognozuojami, o riba tarp realybės, fantazijų ir begalinės ironijos neryški. Net jos išgalvota pavardė ironiška (angl. tease - erzinti).

Iš tikro trisdešimt trejų metų gražuolės vardas – Heather Sweet. Ji gimė Mičigano valstijoje, paprastoje mašinisto ir manikiūrininkės šeimoje. Kai mergaitei buvo dvylika metų, šeima persikėlė į Irviną. Heather pradėjo domėtis mada labai anksti, kaip ir šokiais – būdama penkerių. Jau tada ši mergaitė su visiškai nevaikišku ryžtu užsirekomendavo kaip būsimoji balerina.

Bet kaip Dita prisipažįsta dabar, balete ją daugiausia domino gražūs kostiumai ir dekadentiškas grimas. Baleto meistriškumą Heather išnaudojo maksimaliai, nusifilmavusi daugybėje epizodinių vaidmenų su ganėtinai sudėtingais šokių numeriais.

1990 metais Heather pradėjo dirbti striptizo klube „Captain Cream“, kur ir pradėtas gludinti įvaizdis, šiandien tapęs jos vizitine kortele: korsetai, prabangios suknios, ilgos pirštinės ir skrybėlės su vualiu. Tuo pat metu mergina ėmė pozuoti kultiniams žurnalams, pasivadinusi Dita trečiojo dešimtmečio kino žvaigždės Ditos Parlo garbei. Beje, ji saugo visus savo geriausius korsetus, o dabar jų turi daugiau nei keturis šimtus. Dita juos perka daugiausia „Dark Star“ ir „Mr.Pearl“ parduotuvėse, o varstosi visada tik pati.

Vėlesniais metais Dita pasirodė pačiuose žymiausiuose JAV striptizo klubuose – nuo brangių iki pačių pigiausių. O 1996 metais nusifotografavo šampano vonioje: šios fotografijos dabar kabo Ditos buto tualete ir būtent dėl jų iki dabar sklando legendos apie tai, kad panašiu būdu ji leidžia savo laisvalaikį.

Kelionės po šalį tapo Ditai puikia galimybe surinkti didžiulę jos mėgstamo vintage stiliaus drabužių kolekciją – uždirbami pinigai leido negalvoti apie pirkinių kainą. Bet tikru savo karjeros ir likimo lūžiu Dita laiko tą dieną, kai ją pastebėjo Hughas Hefneris. Paties populiariausio vyrų žurnalo savininkas, milijonierius ir nesenstantis širdžių ėdikas nufotografavo Ditą šventiniam „Playboy“ viršelio numeriui ir skyrė net dešimt puslapių fotografijoms.

Jei iki to momento Dita buvo žinoma tik siauruose ratuose, tai po fotografavimosi „Playboy“ su ja norėjo susipažinti absoliučiai visi, tarp jų ir Marilyn Mansonas. Elitinė pasaulio striptizo šokėja ir skandalingiausias muzikantas susitiko 1999 metais „Vintage Fashion Expo“ parodoje Santa Monikoje.

„Buvau tiesiog išsidabinusi: su prabangia skrybėle, ilgomis pirštinėmis, kostiumu ir vualiu, o jis nuolat sekiojo paskui mane, - prisimena D.Teese. - Stengiausi susitelkti ties pirkiniais, bet jusdama jo žvilgsnį atsisukau ir paklausiau: „Gal galiu jums kuo nors padėti?“

Taip jie tapo draugais, bet susitikinėti pradėjo tik 2002 metais, kai Marilyn išsiskyrė su eiline savo pasija – Rose McGowan.

Įsimylėjėliai susituokė užpraeitų metų gruodžio trečiąją. Nuotaka buvo apsivilkusi purpurinę Vivienne Westwood suknią, jaunikis – ne mažiau ekstravagantišką apdarą, pasiūtą Johno Galliano.

Būtų neišmintinga galvoti, kad judviejų vestuvės vyko pagal standartinį scenarijų: vietoje tradicinės programos svečiams buvo pasiūlyta pašaudyti iš lanko ir prisijungti prie medžioklės su sakalais. Medaus mėnesio jaunavedžiai atsisakė. Iš pradžių ponas ir ponia Mansonai apsistojo prabangiuose apartamentuose Holivude, bet po nuolatinio gerbėjų persekiojimo sutuoktiniai turėjo persikelti į atokų namą Četsvorte.

Ditos populiarumas po vedybų su M.Mansonu (o ir skyrybų) dar labiau išaugo. Apie ją nuolat kuriamos naujos legendos, dizaineriai kaip ir anksčiau laukia jos savo pasirodymuose ir dovanoja daiktus iš savo kolekcijų – visa, ko tik ji užsigeidžia. Dita ramiai peržiūrinėja dešimtis pasiūlymų iš įvairių kūrybinių projektų.

Dizainere, nepaisant savo neabejotino talento ir savito stiliaus jausmo, ji tapti neplanuoja.

„Labai gerbiu modeliuotojo profesiją ir žaviuosi šio amato meistrais. Ir būtų kvaila man vieną kartą pareikšti: „Pažvelkite, aš taip pat dizainerė!“ Tarp žvaigždžių daug tokių, kurie sukūrė savo drabužių kolekcijas. Ir kas? Kokios nors ceremonijos, pavyzdžiui, „Oskarų“, metu vis tiek visi renkasi Valentino suknias“.

O dėl kino ji neprieštarauja: svarbiausia, kad būtų parinktas tinkamas partneris. Beje, jos pačios gyvenimas savo intensyvumu ir sodrumu prilygsta bet kokiam kino šedevrui.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją