6-8 porcijoms reikės:
200 g juodojo kartaus šokolado,
100 g cukraus,
3 kiaušiniai,
150 g + 1 šaukštelis kambario temperatūros sviesto,
50 g miltų,
75 g susmulkintų lazdyno riešutų.
Orkaitę įkaitinkite iki 150 laipsnių. Kepimo formą ištepkite sviestu. Šokoladą sulaužykite gabaliukais, sudėkite į indą ir ištirpinkite vandens garuose arba mikrobangų krosnelėje (1 min. prie maksimalios temperatūros).
Cukrų ir kiaušinius išplakite mikseriu, sudėkite sviestą ir dar plakite 1 min. Sudėkite persijotus miltus, po to šokoladą ir plakite dar 30 sekundžių.
Įberkite susmulkintus riešutus ir sumaišykite. Perpilkite tešlą į kepimo formą ir kepkite 25 min. 10 min. vėsinkite ir tik tada išimkite iš kepimo formos.