400 g rabarbarų,
230 g cukraus,
300 g miltų,
220 g sviesto,
1 pakelio vanilinio cukraus,
1 žiupsnelio druskos,
50 g kapotų migdolų,
400 g braškių,
1 valg. šaukšto cukraus pudros.
Rabarbarus perrinkite, nuplaukite ir nuvalykite. Stiebelius supjaustykite dviejų cm dydžio gabalėliais, sumaišykite juos su 50 g cukraus ir palikite trisdešimt minučių pastovėti.
Įkaitinkite orkaitę iki 190 laipsnių temperatūros. Miltus persijokite į dubenį, ten pat sudėkite gabalėliais supjaustytą šaltą sviestą, įberkite 180 g cukraus, vanilinį cukrų ir žiupsnelį druskos.
Viską išmaišykite elektriniu mikseriu su antgaliu, skirtu tešlai, o paskui sutrupinkite masę pirštais. Du trečdalius gautų trupinių perkelkite į riebalais suteptą d-24 cm dydžio kepimo formą ir lengvai paspauskite, suformuodami iš masės dviejų cm aukščio kraštelius. Kapotus migdolus sumaišykite su likusiais tešlos trupinėliais. Kepimo formą pašaukite į įkaitintą orkaitę ir kepkite 15 minučių vidutiniame lygyje, kol kepinys taps šviesiai rudos spalvos.
Tuo tarpu braškes nuplaukite, nuvalykite ir, priklausomai nuo jų dydžio, kiekvieną uogą perpjaukite pusiau arba į keturias dalis. Braškes sumaišykite su rabarbarų gabalėliais ir išdėkite ant iškepusios tešlos. Apibarstysite tešlos trupinėlių ir migdolų mišiniu ir lengvai paspauskite. Pašaukite į orkaitę ir kepkite dar 35-40 minučių.
Iškepusį pyragą iš orkaitės išimkite ir leiskite jam atvėsti. Atvėsusį pyragą apibarstykite cukraus pudra.
Skanaus!