200 g miltų,
100 g sviesto,
1 kiaušinio trynio,
druskos,
50 g kumpio,
2 kiaušinių,
150 g riebios grietinės,
200 g tarkuoto sūrio,
maltų juodųjų pipirų,
150 g įvairių rūšių žaliųjų salotų,
4 pomidorų,
3 valg. šaukštų raudonojo vyno acto,
1 arbat. šaukštelio garstyčių,
4 valg. šaukštų rapsų aliejaus.
Iš miltų, sviesto, kiaušinio trynio ir žiupsnelio druskos užminkykite tešlą. Suvoliokite ją į rutulį, suvyniokite į polietileno plėvelę ir vienai valandai padėkite į šaldytuvą.
Keptuvėje su įkaitintu aliejumi apkepinkite kubeliais supjaustytą kumpį. Kiaušinius sumaišykite su grietine, ten pat suberkite tarkuotą sūrį ir apkepintus kumpio gabalėlius, įberkite druskos, maltų juodųjų pipirų ir viską dar kartą išmaišykite.
Keturias krepšelių kepimo formeles sutepkite riebalais. Tešlą iškočiokite ir ja išklokite formeles. Ant tešlos iškrėskite sūrio masę ir pašaukite į orkaitę. Kepkite apie pusvalandį 200° temperatūroje, kol sūrio pudingas lengvai paruduos.
Tuo tarpu įvairių rūšių žaliąsias salotas nuvalykite ir stambiai supjaustykite. Pomidorus nuplaukite, išpjaukite kotelio pagrindus ir supjaustykite griežinėliais. Raudonojo vyno actą sumaišykite su garstyčiomis, įberkite druskos ir maltų juodųjų pipirų. Po to įmaišykite rapsų aliejų.
Keptus krepšelius su pudingu išimkite iš kepimo formelių ir išdėliokite į lėkštes. Patiekite su žaliosiomis salotomis ir pomidorų griežinėliais.
Skanaus!