12 porcijų reikės:


1 kg nuskustų bulvių,
2 raudonosios saldžiosios paprikos ankščių,
4 svogūnų laiškų stiebų su galvutėmis,
1 kuokštelio mairūno,
250 ml grietinėlės,
5 kiaušinių,
druskos, pipirų,
150 g tarkuoto sūrio.

Bulves supjaustykite plonais griežinėliais. Saldžiosios paprikos ankštis nuplaukite, perpjaukite pusiau ir pašalinkite šerdį su sėklomis. Supjaustykite smulkiais kubeliais. Svogūnų laiškus nuplaukite ir supjaustykite plonais žiedeliais. Susmulkinkite mairūną.

Kiaušinius suplakite su grietinėle. Į juos suberkite mairūną, įberkite druskos ir pipirų. Įkaitinkite orkaitę iki 200 laipsnių. Išardomą kepimo formą sutepkite riebalais.

Išdėliokite ketvirtadalį bulvių, apibarstykite jas druska ir pipirais. Ant viršaus užbarstykite taip pat ketvirtadalį daržovių ir tarkuoto sūrio. Tokiu būdu sluoksniais išdėliokite visus paruoštus produktus.

Užpilkite apkepą grietinėlės, kiaušinių ir mairūno mišiniu. Kepkite orkaitėje 60 minučių. Jei apkepo viršus pradės svilti, kepimo formą pridenkite folijos lapu.

Skanaus!

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją