1. Priimkite į darbą jaunas ištekėjusias moteris, nes jos atsakingesnės už netekėjusias bendraamžes – noriai dirba, darbe neflirtuoja ir nebijo sunkaus darbo.

2. Jei galvojate priimti vyresnių moterų, rinkitės tas, kurios jau nors kiek dirbusios. Visą gyvenimą buvusios namų šeimininkėmis sunkiai pritampa, be to, dažnai būna vaidingos, kelia šurmulį.

3. Daugelio patirtis rodo, kad tvirto sudėjimo merginos, kurias galima pavadinti stambokomis, yra ramesnio būdo ir darbštesnės už lieknąsias.

4. Pasamdykite gydytoją, kad patikrintų kiekvienos būsimos darbuotojos sveikatą. Tokiu būdu ne tik apsisaugosite nuo galimų teismo procesų, bet ir išsiaiškinsite, ar moteris neturi fizinių ar psichinių sutrikimų, kurie trukdytų dirbti.

5. Iš pat pradžių paaiškinkite, kad net ir viena ar pora sugaištų minučių griauna darbotvarkę, – tada neteks piktintis, kad pavaldinė lėtai dirba.

6. Iš karto pateikite visos dienos darbotvarkę, kad darbuotoja kas kelias minutes neklausinėtų, kokius darbus dirbti. Daugelis pavyzdžių rodo, kad moterys puikiai atlieka pavestus darbus, tačiau joms stinga iniciatyvos, kai reikia pačioms nuspręsti, ką dirbti.

7. Jei tik įmanoma, tegu jūsų darbuotoja per dieną atlieka kelis įvairius darbus – įvairumas moteris džiugina ir ramina.

8. Tegu jūsų darbuotojos turi kelias atokvėpio akimirkas per dieną. Moterys labiau savimi pasitiki ir geriau dirba, jei turi laiko pasišukuoti, pasidažyti lūpas ir kelis kartus per dieną nusiplauti rankas – tokia jau jų psichologija.

9. Taktiškai mokykite ar išsakykite kritiką – moterys jautrios, jos, priešingai nei vyrai, šiurkščiais žodžiais nesisvaido. Niekada nesišaipykite iš moters – numušite pasitikėjimą savimi, o tada sumažės jos darbingumas.

10. Žiūrėkite, nesikeikite prie moterų. Net jei merginos draugas ar vyras riebiausiai keikiasi, ji greit ims nemėgti darbo vietos, kurioje skamba keiksmai.

11. Užsakykite įvairių dydžių uniformų, kad kiekviena mergina prisitaikytų reikiamą dydį. Pasirūpinti tokiais reikalais – vieni juokai, o moterys bus patenkintos.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją