Kepenų ir tulžies pūslės ligos


Tokie prieskoniai kaip kurkuma (ciberžolės šaknis), kmynai, kartusis pelynas ir svogūnas skatina tulžies išsiskyrimą ir normalizuoja kepenų darbą.

Vandens kaupimasis organizme

Padėti gali kadagio uogos, vaistinė gelsvė, petražolės ir mairūnas.

Padidėjęs dujų kaupimasis žarnyne

Išbandykite anyžių, kmynus ir pankolį - visi jie priskiriami organizmą valantiesiems augalams. Be to, šie prieskoniai atpalaiduoja žarnų sieneles, tad susikaupusios judos greičiau pasišalina ir mažėja pilvo dieglių tikimybė. Nuo panašių negalavimų taip pat gerai padeda koriandras, gvazdikėliai, levanda ir šalavijas.

Artritas

Galima pabandyti gydytis garstyčiomis, actu ir druska. Pasigaminkite mišinį iš garstyčių miltelių, 6 proc. valgomojo acto, druskos, medicininio spirito, žibalo ir vandens. Leiskite nusistovėti 10 dienų. Paskui nakčiai teptuku užtepkite tepalu skaudančius sąnarius, aptvarstykite pergamentiniu popieriumi ir vilnoniu šaliu, kad būtų šilčiau.

Vasarą ir rudenį galima ant sąnarių dėti krieno lapus. Prieš tai reikėtų įmerkti juos į karštą (bet ne verdantį!) vandenį. Kai tik pajusite krienų kvapą, traukite lapus iš vendens ir dėkite ant skaudamos vietos, pateptos medumi. Sąnarį taip pat apvyniokite pergamentiniu popieriumi ir šaliku.