Apie tai skelbia bendrovė „Kaspersky Lab“, skelbdama atlikto tyrimo duomenis: jo metu buvo apklausta 16 750 žmonių, vyresnių nei 16 metų, 18 skirtingų šalių.
„Duomenys buvo įvertinti, kad būtų pasauliniu mastu reprezentatyvūs ir nuoseklūs“, - skelbiama pristatant apklausos rezultatus.
„Mac“ kompiuterių savininkai yra neginčijami lyderiai tarp kitų įrenginių naudotojų: 14 proc. pripažino, kad naudojasi socialiniais tinklais pasimatymams, o 11 proc. – ieško seksualinių partnerių. Tai dvigubai daugiau už visų kitų respondentų, atitinkamai 8 proc. ir 5 proc., vidurkį“, - rašoma bendrovės pranešime.
Norėdami pasiekti savo tikslus, „Mac“ mėgėjai labiau linkę atskleisti savo santykių statusą, 83 proc., palyginti su 63 proc., ir seksualinę orientaciją - 70 proc., palyginti su 44 proc., socialinių tinklų svetainėse.
„Be to, „Mac“ naudotojai labiau linkę kalbėti apie savo romantišką veiklą socialiniuose tinkluose, 31 proc. teigia, kad jie tai lengvai padarytų“, - skelbia įmonė.
Nurodoma, kad šis vidurkis tarp kitų technologijų naudotojų siekia šiek tiek daugiau nei 16 proc.
Socialinių tinklų poveikis gyvenimui
Beveik pusė respondentų, t. y. 46 proc., teigė, kad jų santykiai pagerėjo dėl socialinių tinklų.
„Mes nė nepastebime, kaip smarkiai virtuali veikla pradėjo veikti mūsų gyvenimą, įskaitant santykius su mūsų artimaisiais. Žinoma, kai kuriais atvejais socialiniai tinklai yra tikra palaima. Jie leidžia mums bendrauti su žmonėmis, kuriuos ne visada galime pamatyti fiziškai. Tačiau neturėtume pamiršti apie šio bendravimo būdo riziką: santykiai gali būti sugadinti ar net sunaikinti socialinių tinklų, todėl turime būti labai atsargūs, kuo dalijamės su draugais ir kaip ši informacija gali juos paveikti, – cituojamas „Kaspersky Lab“ klientų aptarnavimo departamento vadovas Andrey Mochola.
Apklausos duomenimis, „Mac“ naudotojai asmeninių santykių pokyčiu dėl socialinių tinklų įtakos taip pat laimingiausi – tarp jų ši dalis siekia 68 proc.
Šios technologijos naudotojai labiau linkę bendrauti su savo partneriais socialiniuose tinkluose: 45 proc. renkasi šį bendravimo su artimaisiais būdą, o vidutinis visų respondentų skaičius buvo 36 proc.
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)