Tai reiškia, kad nuo šiol „Twitter“ matysime nebe laiko juostą - chronologinį visų prenumeruotų žmonių ar organizacijų žinučių srautą. Visi pranešimai bus išdėstyti prioritetine tvarka: populiaresnės ir kitų vartotojų dėmesio daugiau sulaukusios naujienos bus matomos aukščiau nei kitos.

Ši technologija pagrįsta tuo pačiu algoritmu, kuris atrenka „Twitter“ žinutes ir pateikia jas kaip svarbiausias, publikuotas „kol jūs buvote neprisijungęs“. Prieštaringai vertinama technologija iki šiol nebuvo privaloma visiems vartotojams, ją pasirinkti ir įjungti galėjo norintieji, rašo „The Verge“.

Pasaulyje jau pasirodė pranešimų, kad kompanija pradėjo perjunginėti pranešimų srauto rūšiavimo algoritmus. Netrukus tai pasieks visus „Twitter“ vartotojus.

Žmonės, kurie jau bandė algoritminę juostą, pranešė patyrę įvairių jausmų: dalis pripažino daug greičiau radę dominantį turinį, kiti sakė, kad nauja publikuotų pranešimų eilė atskyrė pokalbius ir diskusijas visai ne taip, kaip jie tikėjosi ir norėjo.

Technologijos advokatai tvirtina, kad ne kartą vykdyti vartotojų tyrimai visais atvejais parodė algoritmais skirstomo turinio pranašumą prieš chronologinį jo išdėliojimą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)