Tiesa, būgnai ir kiti instrumentai, kuriuos išgirstame po pirmųjų muzikos akordų, sukurti ir įkomponuoti žmonių. Dirbtinis intelektas to nepadarė.

Tai yra pirmasis apčiuopiamas „Google Magenta“ programos, skirtos bandyti ir tobulinti mokytis galinčių sistemų veikimo principus, darbas. Ši sistema yra skirta kurti meno darbams ir muzikai.

Pirmą kartą apie ją pranešta muzikos, menų ir technologijų festivalyje „Moogfest“ praėjusią savaitę.

Išleidusi melodiją, „Google“ pristatė ir naują tinklaraštį, kuriame ilgainiui bus galima rasti daugiau informacijos apie „Magenta“ projekto tikslus ir kūrybines ambicijas. Ilgalaikis šio „Google“ projekto tikslas – ne tik sukurti kompiuterį, gebantį kurti meną, bet ir suburti stiprią meno kūrėjų bendruomenę. Trumpalaikis ir greičiau pasiekiamas tikslas – sukurti sistemas, galinčias generuoti idėjas ir naudoti programas, kurias naudoja ir meno kūrėjai.

Tai jau nebe pirmas kartas, kai „Google“ eksperimentuoja su dirbtiniu intelekto gebėjimu kurti meno kūrinius. Projekto „DeepDream“ metu sukurtas algoritmas, kuris naudojamas tobulinti neuroninių tinklų veiksmams. Jis jau tapęs populiariu galerijų kūrimo įrenginiu. Visai neseniai „Google“ pristatė ir bendrą kūrėjų bei dirbtinio intelekto kurtą eilėraštį. Jį sukūrė sistema „Google Brain“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (11)