Pranešime žiniasklaidai tvirtinama, kad naujos technologijos pergalė prieš 3G ryšį reiškia, kad dauguma mobiliojo interneto vartotojų jau turi geresnius išmaniuosius telefonus, kurie palaiko 4G ryšį, ir dažniausiai prie mobiliojo interneto jungiamasi 4G ryšio stočių aprėptyje.

„Tam, kad galima būtų naudotis kokybiškesniu ir greitesniu ryšiu, technologijomis turi pasirūpinti ir vartotojai, ir operatorius. Mes užtikriname gerą 4G tinklo padengimą, o klientai renkasi geresnius telefonus, todėl 4G duomenų dalis auga ir augs toliau. Prie greitesnio interneto greitai priprantama, todėl rūpinamės, kad jis veiktų visur, o kartu mažiname kainas“, – sakė Mindaugas Savickas, „Tele2“ marketingo direktorius.

Operatorius visai šiai vasarai duomenis atpigino bent penkis kartus – visi klientai prie turimo duomenų paketo galės už 1 eurą užsisakyti penkiskart daugiau duomenų. O išnaudojus ir juos – už 1 eurą dar tiek pat, ir taip toliau, kiek tik norisi.

Bendras duomenų suvartojimas „Tele2“ tinkle pastaruoju metu kas savaitę auga maždaug dešimtadaliu. Praėjusią savaitę per dieną buvo sunaudojama beveik 13 proc. daugiau duomenų nei prieš 7 dienas.

Šį pirmadienį „Tele2“ klientai per vieną dieną sunaudojo 80 terabaitų (TB) duomenų. Tokį kiekį duomenų gautume, jei 80 tūkst. mobiliojo interneto vartotojų per dieną išnaršytų po 1 gigabaitą (GB) duomenų.

„Tele2“ klientams vasarą pasiūlėme penkiskart daugiau interneto už vieną eurą, bet pasiūlymą tik paskelbėme. Dėl to išaugęs vartojimas statistikoje dar neatsispindi, nes žmonės nespėjo išnaudoti savo turimų duomenų paketų. Artimiausiomis savaitėmis penkiskart didesni paketai sukels didelį interneto bumą, nes nebėra reikalo taupyti duomenų“, – pasakojo M. Savickas.

Tokį mobiliojo interneto sprogimą „Tele2“ jau mato „Pildyk“ tinkle. Išankstinio mokėjimo paslaugos vartotojams mobilusis internetas visą vasarą yra nemokamas nuo 23 iki 6 valandos, o ypač aktyviai juo naudojamasi savaitgaliais. Duomenų suvartojimas, palyginti su darbo dienomis, čia pašoka dvigubai – nuo 14 TB per dieną iki 28 TB.

„Omnitel“ ir „Teo“ atstovas spaudai Audrius Stasiulaitis patvirtino, kad „4G duomenų sunaudojimas bendrame „Omnitel“ duomenų sraute lūžio tašką perkopė jau pernai lapkritį. 4G revoliucija „Omnitel“ tinkle vyko geru pusmečiu trumpiau nei pripažintose technologijų lyderėse Šiaurės šalyse, kur 50 proc. ribai pasiekti prireikė 5-erių metų. Šiuo metu, 4G duomenys sudaro apie 65 proc. viso „Omnitel“ srauto, o 4G ryšys yra pasiekiamas 99 proc. Lietuvos gyventojų.“

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (38)