K. Hirai tvirtino, kad „Sony Mobile“ gaminamų įrenginių įvairovė yra labai didelė, todėl siekiant suvaldyti nuostolius ją reikia mažinti, o naujų įrenginių išleidimo tempą lėtinti. Bet panašu, kad vadovo žodžiai ir kompanijos darbų planai – kiek skirtingi dalykai: nepraėjus nė metams nuo „Xperia Z3“ ir „Xperia Z3 Compact“ pristatymo, Japonijos bendrovė patyliukais pristatė „Xperia Z4“ modelį.

Tiesa, modelis nuo praėjusių metų rudens pradžioje pristatyto Z3 skiriasi iš esmės tik simboliškai: esminiai išvaizdos elementai visiškai nepakitę, bet korpusas suplonėjo nuo 7,3 iki 6,9 mm, o pats aparatas palengvėjo nuo 152 iki 144 gramų. Lustų rinkinys iš ankstesnio keturių branduolių „Snapdragon 801“ pasikeitė į aštuonių branduolių „Snapdragon 810“ platformą, veikiančią išnaudojant „big.LITTLE“ konfigūraciją (keturi galingi branduoliai kai reikia daugiau galios ir keturi taupūs, kai nedaroma nieko rimto). Į naująjį telefoną įstatytas ir šiuolaikiškesnis grafikos procesorius, o vidinės nuolatinės atminties kiekis padidintas nuo 16 arba 32 GB versijų iki 32 arba 64 GB versijų. Taip pat verta būtų paminėti kamerą asmenukėms – ji patobulinta nuo 2,2 iki 5,1 MP raiškos. Maksimali teorinė duomenų atsisiuntimo sparta Z4 telefonu 4G+ tinkle bus 300 MB/s (LTE Cat6).

Tai tiek gerų naujienų. Blogesnė naujiena – korpuso paploninimas kainavo akumuliatoriaus talpos (ji sumažėjo nuo 3100 mAh iki 2930 mAh), bet tikėtina, kad dėl to veikimo trukmė nenukentės – procesorius turėtų leisti energiją naudoti taupiau. Visa kita - lygiai, kaip ir pirmtako atveju.

Keista tai, kad telefonas pristatytas tik Japonijoje, jo techninės charakteristikos išviešintos tik „Sony“ svetainės japonų kalba versijoje. Kilstelėti antakį verčia ir numatyta pardavimų pradžios data – apie 2015 metų vidurį Japonijoje. Apie kitus regionus net neužsimenama. Apie „Xperia Z4 Compact“ atsiradimo galimybę – taip pat.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (38)