Jie įsitikinę, kad dėl slaptažodžių nutekėjimo kalti patys vartotojai, kurie pateikė juos neaiškiuose puslapiuose ar neprižiūrėjo kompiuterių, kai juose atsirado informaciją renkančios virusinės programos.

Naujienose skelbiama, kad ketvirtadienio naktį tamsiuose interneto užkaboriuose buvo parduodama daugiau nei 32 mln. slaptažodžių. Praėjus dienai, „Twitter“ identifikavo keletą sąskaitų kurioms reikia papildomos apsaugos. Jas užrakino ir pareikalavo iš vartotojų, kad šie pakeistų slaptažodžius.

Kiek buvo tokių paskyrų, „Twitter“ neskelbia, tačiau „Wall street journal“ pranešė, kad jų gali būti milijonai.

Tiesiogiai nuo atakos nukentėję žmonės gavo laiškus, paaiškinančius, kokia situacija.

Theverge.com rašo, kad kompanija „Twitter“ neneigė, kad dalis tamsiajame tinkle pasirodžiusių duomenų buvo teisingi. Tuo pačiu „Twitter“ stengėsi atsieti save nuo to, kas nutiko socialiniams tinklams „LinkedIn“ ir „Myspace“. Šių socialinių tinklų slaptažodžiai buvo pavogti, kai programišiai gavo priėjimą prie vidinių duomenų bazių.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)