Šį kartą kenkėjai modifikuoja maršrutizatorių įrašomus DNS nustatymus, o tai leidžia į atvaizduojamus internetinius puslapius įterpti reklamą bei suaugusiems skirtą turinį.

Kenkėjiškas kodas perima statistinės tarnybos „Google Analytics“ kodą, kuris naudojamas daugumoje puslapių, ir nukreipia jį į kibernetinių nusikaltėlių serverį, tuo tarpu iš ten vartotojus pasiekia puslapiai su reklama ir nepageidaujamu turiniu.

Būtent „Google Analytics“ populiarumas leidžia sėkmingai pasinaudoti DNS ataka ir pardavinėti reklamos užsakovams reklaminį plotą, iš tai gaunant nemenkas sumas. Kuo daugiau maršrutizatorių užkrėsta, tuo didesnės pajamos iš reklamos.

„Ara Labs“ specialistai nepraneša, kokie maršrutizatorių modeliai nukenčia dėl minėtų DNS atakų, tačiau pažymi, kad išvengti problemų padėtų sudėtingi slaptažodžiai, kurie naudojami prisijungimui prie maršrutizatorių, o taip pat naujausia maršrutizatorių programinė įranga, į kurią paprastai vartotojai nekreipia dėmesio.

Reikia pažymėti, kad antivirusinės programos tokio tipo pavojų paprastai neaptinka, kadangi antivirusinės programos įdiegtos į kompiuterius, o ne maršrutizatorius, o būtent jie ir yra užkrečiami.