Panašu, kad toks - "nuomos" - modelis populiarėja ir skverbiasi į kitas rinkas bei kitus įrenginius. "Oyster" už 10 JAV dolerių per mėnesį (apie 26 litus) siūlo 100 000 knygų. Ir visa tai - jūsų išmaniajame telefone.

"Oyster" kol kas veikia tik "iPhone" telefonuose, bet paslauga netrukus turėtų tapti prieinama ir "iPad" bei "Android" įrenginiams. Tiesa, sistema, kol kas uždara - čia patekti galima tik gavus pakvietimą.

"Oyster" vartotojo sąsaja - itin gražiai sukurta ir gali drąsiai lenktyniauti "Kindle" ir "Apple iBooks". Nenusotabu, kad smarkiai primena "Netflix": čia knygos išrūšiuotos pagal kelis požymius - "Populiariausios", "Naujos ir vertos dėmesio" - ir žanrus - "sportas", "verslas", "blokbasteriai" ir t.t.

Knygas gali reitinguoti pats vartotojas, pagal tai "Oyster" algoritmai parenka ir rekomenduoja kitas panašias knygas. Ir nors kai kas giria algoritmų efektyvumą, kartais jie gerokai suklysta: pavyzdžiui, paprašius ko nors panašaus į romantinę novelę, kurioje sportas - tik aplinka, gali gauti krūvą rekomendacijų į rimto sporto literatūrą.

Vienas paprastas, bet didelis vartotojo sąsajos privalumas - "Oyster" rodo, kiek puslapių liko iki skyriaus pabaigos, taip pat - kiek minučių skaitymo.

Vis dėlto nors 26 litai ir neatrodo labai didelė suma už 100 000 knygų, reikėtų įvertinti, kiek tų knygų anglų kalba per mėnesį perskaitysite. Gali paaiškėti, kad pirkti po vieną iš "Amazon" ar panašiai - gerokai ekonomiškiau.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)