Jutos valstijos Provo mieste įsikūrusi "Novell" pridūrė, kad į jos akcijas 50 mln. JAV dolerių ketina investuoti svarbiausia "Linux" sprendimų rėmėja "International Business Machines Corp." (IBM).

SuSE įsigyjanti "Novell" rugpjūčio mėnesį perėmė nedidelę "Linux" programinės įrangos kūrėją "Ximian". "Linux" sprendimai yra viena iš nedaugelio alternatyvų "Microsoft Corp." kuriamai programinei įrangai "Windows". SuSE yra didžiausia Europoje "Linux" programinės įrangos, kurios pagrindinis kodas yra atviras visiems programuotojams, platintoja. Pasaulyje SuSE šiuo požiūriu tenusileidžia Jungtinių Valstijų "Red Hat Inc.".

"Novell" tai yra labai svarbus įsigijimas, - sakė "Growth Capital" Bostono skyriaus analitikas Phllipas Rueppelis (Filipas Riupelis). - Tai iš tikrųjų sustiprina jos pajėgumą prieš "Red Hat" ir "Microsoft". Analitikas pridūrė, kad IBM investicija rodo pasitikėjimą "Novell", kuris ypač svarbus, nes didžiausia pasaulyje kompiuterių gamintoja jau palaiko gerus ryšius su SuSE. Tarp pastarosios vadovų yra buvusių IBM padalinio Europoje darbuotojų.

"Novell" pranešime teigiama, kad sandoriui su SuSE dar turės pritarti rinkos reguliavimo tarnybos, be to, reikės užbaigti akcininkų susitarimus. "Novell" tikisi sandorį sudaryti pirmąjį savo finansinių metų ketvirtį, kuris baigsis kitų metų sausį.

SuSE neseniai skelbė ieškosianti partnerės, kuri galėtų ją įsigyti.

Šaltinis
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją