Penkių jaunų lietuvių grupelė būtent šią problemą ir bando išspręsti – pasitelkdami išmaniojo telefono programėlę nori priversti gyventojus ne pasinerti į virtualų gyvenimą, o bendrauti gyvai.

Imonės „Datafon“ inicijuota problemos sprendimo paieška suvienijo penkis studentus, kurie žada pasiūlyti naują programėlę „Callmenot“, kuri skatins gyvą bendravimą.

Projekto bendraautorius Renatas Sriubas pasakojo, kad programėlėje vartotojai matys interaktyvų žemėlapį, kuriame bus galima išvysti šalia esančius žmones, jų idėjas, klausimus.

„Šios programėlės pagalba galėsite susipažinti ir susitikti su žmonėmis. Tai nebus dar vienas variantas, kai susipažįstama per telefoną ir bendraujama telefone. Norime bendravimą perkelti į realybę“, - kalbėjo pašnekovas.

Pasak pirmo kurso programavimo studento, programėlė bus naudojama tik inicijuoti susitikimą, tačiau toliau bendrauti virtualioje erdvėje galimybės nebus.

„Kiek bandėme ieškoti, tiesioginių konkurentų neradome. Panašių yra, tačiau visos programėlės orientuotos į tai, kad ilgai susirašinėjama ir tik tada galbūt nusprendžiama susitikti. Čia tokios galimybės nebus. Čia nebus sukurta aplinkos tokiu būdu bendrauti“, - pasakojo R. Sriubas.

Kaip teigė projekto bendraautorius, programėlės naudotojai galės palikti trumpas žinutes konkrečioje vietoje. Toje pačioje aplinkoje programėlę įsijungęs asmuo galės matyti paliktos žinutės autoriaus vardą, amžių ir telefono numerį. Daugiau - nei asmeninės informacijos, nei atskiro vartotojo profilio nebus.

Vis dėlto jaunuolis pripažino, kad konkurentu jam gali tapti Bostono startuolių renginyje pristatytas amerikiečių „Drop“ projektas, kuris leidžia palikinėti draugams ir giminėms trumpus pranešimus ir patarimus apie konkrečią vietą, kurioje lankosi.

„Mūsų programėlė leis, pavyzdžiui, esant bare palikti žinutę, kad ieškai žmonių, kurie nori grįžti į Saulėtekį su taksi ir pasidalinti išlaidas, - praktinį programėlės pritaikymo būdą įvardijo vaikinas. - Arba sakykime galėsite palikti žinutę, kad toje vietoje pametėte pirštinę“.

Penkių studentų grupė – labai spalvinga. Be dizainerių kartu dirba ir psichologė, kuri pataria, kaip tam tikrose situacijose galėtų elgtis programėle besinaudojantys vartotojai.

Visai neseniai prie programėlės kūrėjų prisijungė ir marketingo specialistė iš Nigerijos.

Prototipinį variantą studentai žada pristatyti jau sausio mėnesį.

Jaunuolių grupei susiburti padėjo projektas Visorių informacinių technologijų parke įsikūręs projektas „Demola“, kuris verslo inicijuotas idėjas siūlo įgyvendinti studentams. Susibūrę į grupes studentai su įmonių atstovų pagalba sukuria norimą produktą ar jo koncepciją ir vėliau gali ją įmonei parduoti.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (116)