Netrukus virtualioje realybėje praleisime vis daugiau laiko – iki tol buvusi tarsi žaisminga pramoga, ji tampa pritaikoma vis įvairesnėse gyvenimo srityse. Vienas iš pavyzdžių – treniruotės ir saviugda: nuo kalbėjimo prieš didelę auditoriją simuliacijų, skirtų viešo kalbėjimo baimę įveikti siekiantiems žmonės, iki orlaivio skrydžio simuliacijos būsimiems pilotams – virtuali realybė padės pasiruošti realioms situacijoms.

Ryškių pavyzdžių galima atrasti ir madoje – mados namai, tokie kaip „Balenciaga“ ar „Dior“, jau spėjo pristatyti savo drabužių kolekcijas virtualios realybės aplinkoje. Teigiama, jog ateityje apsipirkimas internetu kelsis į virtualias parduotuves, kuriose pirkinius bus galima apžiūrėti 360° kampu.

Virtualios realybės ir kasdienybės sinteze neabejoja ir Simonas Skupas, vadovaujantis „Samsung Electronics Baltics“ padaliniui Lietuvoje, teigdamas, kad darosi vis labiau tikėtina, jog virtuali realybė pakeis tai, kaip mes bendraujame, dirbame, sportuojame ar pramogaujame. „Mūsų kompanija visame pasaulyje bendradarbiauja su įvairių sričių ekspertais: menininkais, dizaineriais, sportininkais, verslininkais, taip atrasdama vis daugiau virtualios realybės potencialo“, – kalbėjo pašnekovas.

Technologinės naujovės neaplenkia ir Lietuvos mokslininkų – Kauno Technologijos Universiteto specialistai prisdėjo prie pirmojo lietuviško irklavimo simuliatoriaus kūrimo. Specialaus treniruoklio, prie kurio pritaikyti „Gear VR“ virtualios realybės akiniai, idėjos autorė – sveikatingumo motyvatorė Vlada Musvydaitė, kūrėjai – KTU mokslininkai ir kompanija „Telesoftas“. Visi norintieji, šį savaitgalį prekybos centre „Ozas“ galės išbandyti pirmą lietuvišką irklavimo simuliatorių.

„Mokslininkams pavyko atkurti virtualų Trakų Galvės ežero vaizdą – taigi, dabar kiekvienas norintis, gali ateiti į prekybos centrą užsidėti „Samsung Gear VR“ virtualios realybės akinius ir persikelti į visiškai kitą erdvę. Beje, simuliatoriai yra du, todėl žmonės turi galimybę varžytis tarpusavyje ir būti išrinktais geriausiais irkluotojais“, – sakė V. Musvydaitė. Anot jos, tai nėra vien pramoga. Tai yra pavyzdys, kaip sportininkai gali praktikuotis, pasitelkdami virtualią realybę.

Norintys sudalyvauti virtualaus irklavimo varžybose, kviečiami į prekybos centro „Ozas“ pirmame aukšte veikiantį stendą. Varžybos vyks visą savaitgalį – nuo gegužės 13 d. iki 15 d. Geriausiai nuirklavęs laimės telefoną „Galaxy S7“ ir „Gear VR“ virtualios realybės įrenginį.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)