„Prieš kurį laiką prasidėjo atakos ir bandoma dirbtinai dideliais kiekiais, matyt, balsuojant per robotus, numušti laimės indeksą iki žemiausio lygio. Vakar per dieną subalsavo daugiau nei 1,5 tūkst. žmonių, šiandien ryte balsuojančių buvo apie kelis šimtus ir staiga jų padaugėjo iki kelių tūkstančių, o indeksas nukrito iki beveik dviejų balų. Tai rodo, kad yra siunčiamas didelis srautas dirbtinio balsavimo, kai bandoma indeksą numušti iki minimumo “, - DELFI pasakojo vienas „IQ Polls“ projekto partnerių Artūras Jonkus.

Apie ataką prieš projektą patvirtino ir skaitmeninės rinkodaros agentūros „Soundest“, kuruojančios projekto techninius sprendimus, vadovas Rytis Laurinavičius. Anot jo, per pirmąją parą savo nuomonę išreiškė apie 1,7 žmonių, o antradienį per apytiksliai pusvalandį jų buvo padaugėję iki 2 tūkst.

„Matyt, yra nelaimingų žmonių, kuriems laimės barometras trukdo gyventi, ir, matyt, tokių yra tarp technologiškai išprususių, nes prasidėjo tam tikra ataka, kuria bandoma kuo daugiau neigiamų balsų įskaityti imituojant miestiečių nuomonę, - teigė R. Laurinavičius. - Iš techninės pusės mes matome, kad yra labai daug pasikartojančių, tipiškų atėjimų, kurių žmogus negali atlikti ir balsai yra vienareikšmiškai blogi. Matome, kad vyksta balsavimo cikliškumas, o IP kaitaliojami, tad mes negalime nustatyti galutinio gavėjo – naudojami vadinamieji proxy serveriai.“

Dabar, bendrovės duomenimis, laimės barometras jau rodo tikslius duomenis, nes specialistai apribojo ir anuliavo cikliškus ir pasikartojančius balsus.

„Už robotų, manau, sėdi, nelaimingas programišius, kuris liūdi, kad yra toks projektas, todėl jis suprogramavo robotuką, kurs bando mums kenkti“, - šmaikštavo R. Laurinavičius.

DELFI skelbė, kad interneto puslapis www.happybarometer.com ėmė matuoti vilniečių ir miesto svečių laimės indeksą.

„Laimės barometro“ projektą vykdo interaktyvios auditorijos apklausos sistemos „IQ Polls“ kūrėjai kartu su Vilniaus miesto savivaldybe bei žiniasklaidos partneriais. Projekto tikslas – paskatinti vilniečius ir miesto svečius daugiau šypsotis ir dalintis geromis emocijomis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (51)