Business Insider“ vaizdo siužete rodomas eksperimentas, kuris leidžia lengvai surūšiuoti baterijas pagal jų turimos energijos kiekį. Tam galima panaudoti ir specialius prietaisus, tačiau jei jų neturite – ne bėda.

9 voltų bateriją galima lengvai patikrinti prilietus liežuviu, tačiau mažesnio galingumo baterijoms šis patikrinimo būdas neveiks.

„Business Insider“ siūlo jas numesti ant kieto paviršiaus: profesionalios šarminės (alkaline) baterijos yra sunkios ir nuo žemės nepašoka. Kuo baterija mažiau energijos turi, tuo aukščiau ji pašoka atsitrenkusi į kietą paviršių. Šis būdas veikia su daugeliu tipų baterijų – AAA, AA, C, D, ir 9V baterijomis.

Taip nutinka dėl to, kad, įjungus prietaisą ir per bateriją pradėjus tekėti elektros srovei, ilgainiui anodo medžiaga - cinkas - tampa cinko oksidu. Baterija šio proceso metu tampa daug lengvesnė ir „šoklesnė“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (109)