Britanijos ekonomika iš viso prarado 10,9 mlrd. svarų per dvylika mėnesių iki balandžio pabaigos, skelbia prevencijos grupė „Get Safe Online“. Dažniausiai pasitaikantis sukčiavimo būdas – apgavikiški elektroniniai laiškai ir žinutės, nukreipiančios žmones į elektroninius puslapius, kuriuose renkama aukos asmeninė informacija, teigiama „Get Safe Online“ pranešime.


Prevencijos grupė ragina piliečius susikurti skirtingus ir stiprius slaptažodžius bei nuolat atnaujinti saugumo programas. „Saugus elgesys elektroninėje erdvėje turi tapti kasdieniu įpročiu“, – pažymėjo „Get Safe Online“ vadovas Tonis Nitas.


Kitas patarimas, kaip apsisaugoti nuo sukčių, – pakeisti savo paskyrų socialiniuose tinkluose nustatymus, kad išsiųstas žinutes matytų tik draugai. Grupė taip pat ragina žmones saugoti svarbią informaciją, pavyzdžiui, dokumentus ir nuotraukas, kietuosiuose diskuose arba debesijoje.


Elektroninių nusikaltimų aukos patiria finansinių nuostolių, jeigu sukčiai įsilaužia į elektroninį paštą ar socialinių tinklų paskyras. Kiti yra priversti mokėti išpirkas, kai nusikaltėliai užblokuoja prietaisą, reikalaudami pinigų. Rugsėjį bankų finansuojama nusikaltimų prevencijos grupė „Financial Fraud Action“ paskelbė, kad pirmąjį pusmetį vidutiniškai kas 15 sekundžių elektroninėje erdvėje buvo įvykdomas finansinis nusikaltimas.
Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją