Mashable.com rašo, kad itin gerai skambantys sandoriai turi kvepėti apgavyste. Panašu, kad tai turėjo būti „Freedom 251“ telefono – pigiausio išmaniojo telefono pasaulyje – atvejis.

Žinios apie šį „Ringing Bells“ parduodamą telefoną pasklido po visą pasaulį, žmonės labai juo domėjosi, nes paprastai išmanieji telefonai kainuoja daug daugiau. Dėmesys šiam išmaniajam paskatino juo pasidomėti ne tik Indijos mobiliųjų asociaciją (ICA), bet ir Indijos telekomunikacijų ministrą Ravi Shankar.

ICA kaltino „Ringing Bells“ dėl apgaulės: pigiausi šio išmaniojo elementai turėtų kainuoti bent 40 dolerių. Be to, šalia nebuvo jokios žvaigždutės, sakančios, kad už keturis dolerius telefoną gaus sutartis su konkrečiomis telekomunikacijų ryšio bendrovėmis pasirašę klientai.

Dar kiek vėliau buvo atrasta, kad „Freedom 251“ buvo nelegali Kinijos gamintojo „Adcom“ telefono „Ikon 4“ versija, kuri pardavinėjama maždaug už 54 dolerius. Programėlės buvo nukopijuotos nuo „Apple“ operacinės sistemos „iOS“.

Tačiau tyrimo metu „Ringing Bells“ vykdantysis direktorius Mohitas Goelas išliko ramus.

„Mes esame įsipareigoję bendradarbiauti su bet kuria vyriausybės agentūra, kuri abejoja mūsų įmonės patikimumu. Tvirtinu, kad mes pasirūpinsime savo klientais ir jiems pristatysime prieinamus geros kokybės produktus, tarp jų – ir „Freedom 251“.

Paskelbta, kad keturių dolerių vertės telefonas iš anksto jį užsisakiusiems klientams bus pradėtas siųsti birželio 30 dieną. Kaip tvirtina mashable.com, šį prietaisą iš anksto užsisakė apie 70 mln. vartotojų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)