Šaltinio teigimu, kūrimo darbai prasidėjo dar 2012 m.; projektui vadovauja Rameshas Bhardwajis, kuris anksčiau kompanijoje „Apple“ ir taip pat dirbo akumuliatorių srityje. Šiuo metu prie projekto darbuojasi keturi mokslininkai.

Viena iš svarstomų koncepcijų yra lankstūs akumuliatoriai, į kuriuos kompanija „Dyson“ neseniai investavo apie 15 mln. JAV dolerių. Juose skystos jungtys pakeistos kietomis medžiagomis, per kurias ir teka elektros srovė.

Tai leistų sukurti kompaktiškesnius ir saugesnius akumuliatorius, kurie būtų surenkami iš plonų sluoksnių, taigi juos būtų galima naudoti mobiliuose įrenginiuose ir dėvimoje elektronikoje.

„Google“ kuriamas akumuliatorius galėtų būti naudojamas ir lanksčiuose elektronikos įrenginiuose, taip pat implantuoti į žmogaus kūną, kontaktinius lęšius, galinčius matuoti gliukozės lygį, naujos kartos akiniuose „Google Glass“, kurie pradėti kurti „nuo nulio“.

„Google“ pastangos sukurti naujos kartos akumuliatorių neapsiriboja vien tik šia keturių žmonių grupele. Interneto gigantas kartu su kompanijos „AllCell Technologies“ specialistais kuria baterijas, kurios bus naudojamos oro balionuose „Loon“ ir dar trijuose projektuose.