Briuselis, jau atliekantis tyrimus dėl tariamų „Google“ konkurencijos taisyklių pažeidimų, susijusių su įmonės išmaniųjų telefonų operacine sistema „Android“ ir interneto paieškos verslu, patvirtino, kad „Getty Images“ skundas dėl nesąžiningos konkurencijos bus išnagrinėtas.

„Komisija gavo skundą ir jį įvertins“, – agentūrai AFP pareiškė Komisijos atstovė spaudai.

„Getty Images“ teigimu, 2013 metais „Google“ pakeitė savo paieškos funkcijas ir nuo to laiko rezultatų puslapyje pateikiamos didelės raiškos ir didelio formato autorių teisių saugomos nuotraukos, tuo tarpu anksčiau buvo galima rasti tik nedidelės raiškos nuotraukų miniatiūras.

Pasak nuotraukų agentūros, pamatę didelės raiškos ir didelio formato „Getty“ nuotrauką „Google“ sistemoje, žmonės nebeužsuka į „Getty“ svetainę nuotraukai peržiūrėti.

„Dėl šių pokyčių „Google“ dar sustiprino savo, kaip dominuojančios interneto paieškos sistemos, vaidmenį ir išsaugojo monopolį svetainių duomenų srauto, lankymo statistikos ir išlaidų reklamai srityse“, – pareiškė „Getty Images“ generalinė advokatė Yoko Miyashita.

„Tai taip pat paskatino piratavimą, dėl to plačiai paplito autorių teisių pažeidinėjimas, o vartotojai buvo paversti netyčiniais autorių teisų pažeidėjais“, – pareiškė ji.

„Getty“ nurodė, kad prieš trejus metus šiuo klausimu kreipėsi į „Google“.

„Google“ pasiūlyto sprendimo net nebuvo galima pavadinti sprendimu: mes galėjome arba sutikti su tuo, kad vaizdai būtų pateikiami didelės raiškos formatu, arba išimti savo vaizdus iš paieškos sistemos. Taigi galėjome rinktis – arba toliau patirti žalą, arba tapti nematomais internete“, – pareiškė agentūra.

„Google Europe“ skundo kol kas nekomentuoja.