„Per kelias ateinančias dienas išsiųsime laiškus su neigiamais atsakymais 19 ieškovų, todėl tikiuosi, kad bylą baigsime jau šį rudenį“, - kalbėjo už konkurenciją atsakingas eurokomisaras Joaquinas Almunia.

„Google“ bei EK dar šių metų vasarį susitarė dėl pirmosios įsigijimų, kurie neva stelbia konkurentes Europos paieškos sistemų rinkoje, ir susidariusį konfliktą išsprendė be teisinių priemonių taikymo ir baudų skyrimo. Šių metų pradžioje JAV interneto milžinė ir Europos pareigūnai susitarė, kad "Google" savo paieškos sistemos rezultatuose aktyviai žymės nuorodas į savo produkciją ar paslaugas, tačiau taip pat teiks išsamesnę informaciją ir apie konkurenčių produktus. Skundas dėl nelygių informacijos tiekimo proporcijų ir buvo vienas iš pagrindinių - konkurentės teigė, kad taip "Google" tik stiprina savo pozicijas Europos rinkose, kurios jai šiuo metu ir taip priklauso 90 proc.

J. Almunia antradienį pakartojo EK poziciją „Google“ atžvilgiu, tačiau nurodė, kad prieš baigdama bylą institucija sulauks visų 19-os ieškovų atsakymų ir komentarų.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (8)