Socialinės žiniasklaidos svetainės, įskaitant „Facebook“ ir jam priklausantį „Instagram“, antradienį susidūrė su rimtomis problemos – tiek Europoje, tiek Jungtinėse Valstijoje jie buvo neprieinami, skelbia CNBC. Skelbiama, kad sutrikimai pastebėti ankstų antradienio rytą, puslapių lankytojus pasitiko užrašas, kad „kažkas negerai“ ir „šiuo metu problema sprendžiama“.

Gedimas užfiksuotas apie 8 val. ryto. Sutrikimas tęsėsi gerą valandą. Neveikė ir nuotraukų socialinis tinklas „Instagram“, kuris priklauso „Facebook“. Tuo tarpu mobiliųjų žinučių programos „WhatsApp“, kuri priklauso „Facebook“, veikla nesutriko.

Pastebėtas suaktyvėjimas konkurentų tinkle „Twitter“.

Skelbiama, kad sutriko ir pokalbių programėlės AIM ir pasimatymų programėlės „Tinder“ veikla.

Konkurentų socialiniame tinkle „Twitter“ „Instagram“ atstovai teigia žiną apie problemą ir teigia bandantys ją spręsti. „Ačiū už kantrybę“, – tinklu besinaudojantiems dėkoja atstovai.

„Žinome, kad dauguma žmonių šiuo metu susiduria su problemomis, bandydami prisijungti prie „Facebook“ ir „Instragram“ paskyrų. Stengiamės kuo įmanoma greičiau išspręsti problemą“, – „The Wall Street Journal“ sakė „Facebook“ atstovas.

Susidūrę su problemomis, žmonės griebėsi „Twitter“, kuris veikė kaip įprastai. Žmonės liejo apmaudą ir tyčiojosi iš „Facebook“, kuris nuo pat 2006 metų daugumai tapo neatsiejama kasdieninio gyvenimo dalimi.

Didžiausias pasaulyje socialinis tinklas, kuriam vadovauja jo įkūrėjas Markas Zuckerberas, trečiadienį, sausio 28 dieną, ketina skelbti paskutiniojo 2014 metų ketvirčio veiklos rezultatus. Tai jau ne pirmasis kartas, kai sutrinka „Facebook“ veikla.

Pastaraisiais metais tokių problemų kilo ne kartą. Bene įsimintiniausias veiklos sutrikimas fiksuotas 2010 metais. „Facebook“ skelbė, kad „tai buvo rimčiausias sutrikimas per pastaruosius ketverius metus“. Socialinio tinklo veikla buvo sutrikusi maždaug pustrečios valandos. Pagrindine priežastimi buvo įvardytas „nesėkmingas klaidos sprendimas“.

2014 metų birželį „Facebook“ buvo nepasiekiamas apie 30 minučių. Vartotojai paprasčiausiai negalėjo prisijungti prie savo paskyrų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (228)