Mokslininkai sulaukė daugybės užklausimų apie filme "2012" vaizduojamą apokalipsę, jog nusprendė viešai paskelbti savo išvadas ir besidominčius nukreipti į naująjį tinklalapį.

Tame filme J.Cusacko vaidinamas personažas ir jo buvusią žmoną vaidinanti aktorė Amanda Peet mėgina išsigelbėti nuo visą Žemę apėmusių siaubingų katastrofų, kurias sukėlė priartėjusi klajojanti planeta.

Tačiau NASA ekspertai ramina, jog visi tie įvykiai yra išgalvoti. Jie taip pat vadina prasimanymais prielaidas, kad pasaulio pabaigą 2012 metais žada senovės majų pranašystės.

"Neturime absoliučiai jokių mokslinių įrodymų ar ženklų apie artėjančią pasaulio pabaigą ar jokias kitokias nelaimes, kurios esą turi įvykti 2012 metais, - rašo NASA specialistas daktaras Jamesas Garvinas. - Mes gerai žinoma apie grėsmes, kurios vaizduojamos tame filme, tačiau nėra jokios tikimybės, kad tai įvyks būtent tuo laiku.

"Jeigu prie Žemės artėtų klajojanti planeta, mes apie tai žinotume... Paskutinį kartą į mus kažkas juntamai trenkėsi prieš 65 mln. metų", - pridūrė jis.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją