Anglies dioksido dujos kaupiasi, plečiasi ir suformuoja burbuliukus sūrio baltymų struktūroje. Taip atsitinka todėl, kad bakterijos į sūrį įterpiamos nedidelėmis kolonijomis. Sūris yra viskoelastinga medžiaga, kuri tempiasi esant visai nedideliam slėgimui.

Laktato išskyrimas pasiekia piką maždaug po 20 dienų nuo proceso pradžios. Propionibakterija aktyviausia tada, kai varškės masė yra plastiška ir pasiduoda tempimui. Todėl varškės masės struktūra yra labai svarbus faktorius, nulemiantis būsimo sūrio skylučių tankį ir dydį.

Jei varškės masė yra vienodai išmaišyta ir vienalytė, susidarys gražūs burbuliukai, kurių didumas priklauso nuo anglies dioksido kiekio ir masės plastiškumo. Jei varškės masė yra grūdėta ir sluoksniuota, vietoje burbuliukų susidaro korėti sluoksniai.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją