Įrangos komplektą sudarė keturios komercinės HD raiškos kameros, kurios balandžio 30 dieną buvo sumontuotos Europos „Columbus“ modulio išorėje. Kameros ir jų elektronika patalpintos į slėgė palaikančią kamerą, kuri įrangą saugo nuo atšiaurių kosmoso sąlygų.

Nors transliacija vykdoma 24 valandas per parą ir 7 paras per savaitę, orbitinės nakties metu ekranas būna juodas. Be to, pasitaiko periodų, kai stotis skrieja virš tokių Žemės vietų, į kurias neįmanoma perduoti signalo – transliacija tuo metu laikinai nutrūksta. Tikėtina, kad kurį laiką signalo perdavimas trūkinės ir dėl pradinių techninių sunkumų, rašo universetoday.com.

HD raiškos Žemės vaizdo transliacijos iš kosmoso – nuostabus dalykas. Dar nuostabiau yra tai, jog HDEV yra dalinai mokinių projektas

Vidurinės mokyklos moksleiviai padėjo suprojektuoti kai kuriuos HDEV komponentus naudojantis programos „High Schools United with NASA to Create Hardware“ (HUNCH) galimybėmis. Moksleiviai dalyvaus ir eksperimento vykdyme.

HDEV vaizdo kosminėje stotyje neįrašinėja – visas vaizdo įrašas realiu laiku transliuojamas į Žemę.

Ši transliacija yra visiškai nesusijusi su panašiu (bet komerciniu) „UrtheCast“ projektu, pradėtu vykdyti praėjusių metų pabaigoje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (25)